Ulaşım sistemi yılın sonunda rahatlayacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ulaşım sistemi yılın sonunda rahatlayacak
A
a

ES TV’de trafik sorunu hakkında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak, “Bu yılın sonunda ulaşım sistemimiz çok rahatlayacak” diye konuştu.

Sütiş Eskişehir
Çakmak, yapılan çalışmaları şöyle anlattı: “Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Ana Plan Revizyonu için bir plan hazırlattı. Bu şubat ayının sonunda bize sunulacaktı fakat 1/25 binlik planlara bağlı olarak hazırlanıyor. Planlama ilkesi gereği… Öncelikle şehri planlıyorsunuz,  daha sonra ulaşım planını yapıyorsunuz. İtirazlar üzerine planda değişiklikler olunca Ulaşım Ana Plan Revizyonu da mayıs ayına kaldı. Dün geldi…  Arkadaşlarla üzerinde çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Yeni ulaşım hatları, otobüs ulaşım hatları, fiziksel düzenlemeler ve uzun vadeli ulaşım planları üzerine. Bölümlerini böyle koyabiliriz. Hat planlarını tramvaydaki yoğunlukları da dikkate alarak yaptık. Emek’in hangi durağında tramvayın sıkıştığını sonraki hangi durakta vatandaşın binemediğini biliyoruz. Otobüs planlamasını da ona göre yapıyoruz. Bu neyle takviye edilecek? 14 tane tramvay setimiz gelecek. İlki ağustos gibi gelir diye umut ediyorum. Skoda firmasıyla sürekli görüşüyoruz. Bizim ekibimiz geçen hafta ordaydı. Onlar da bu hafta buraya gelecek. Bu yılın sonunda ulaşım sistemimiz çok rahatlayacak.”

İKİ YENİ TRAMVAY HATTI
Çakmak, 71 Evler’e yapılan Şehir Hastanesine ulaşımın nasıl yapılacağı yönündeki bir soruyu “Hastaneye günde yaklaşık 10 bin ziyaretçi bekleniyor. Bu veriyi de aldık. İki yeni hat çalışması var. Şimdi söylersek spekülasylon oluyor, tramvay geçince emlak değerleri artıyor. O yüzden çok fazla söylemeyim ama iki hat daha gelecek” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ MESAFE
Kentsel dönüşüm projeleri de sorulan çakmak, “Üç yerde çalışma var. Büyükşehir’in sekiz mahallede yürüttüğü proje var. Yine Büyükşehir’in Gündoğdu’da kentsel dönüşüm üzerine çalışması var. Ve Odunpazarı Belediyesi’nin Küçük Sanayi için proje yürütüyor. Sekiz mahalleyi kapsayan afet riksli alan projesinde çok önemli mesafe kat ettik. Bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Şu anda iyi bir aşamadayız” diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ARDA 25 Mayıs 2017 10:54

http://www.eskisehir.bel.tr/dosyalar/bizimsehir/54/bizimsehir.pdf ama bu bultende kasımda gelecek diyor .hangisi doğru

0 0 Cevap Yaz
Merdem 19 Mayıs 2017 16:31

Beni anlamadığım konu şu: Şehir kanallarında bu tür başkanların ve yardımcılarının katıldığı programlar yapılıyorda neden şehirde yaşayanlara soru cevap şeklinde bir program yapılmıyor????Bu sorum şehir gazetecilerinede gelsin..???

0 1 Cevap Yaz
arda 19 Mayıs 2017 16:07

Tramvay sistemi plansız calisiyor

0 2 Cevap Yaz
can26 19 Mayıs 2017 10:08

Hadi gözün aydın 71 evlet tranvay geliyor trafik ÇİLENİZ başlıyor. Genel Sekreter iyi masal anlatıyor helal olsun.

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi