Doktor Temel “Tuzağa Düşürüldüm” Diyor !

Köşe yazılarımızı yakından takip edenler Op. Dr. Samet Temel ismini mutlaka hatırlayacaktır. Kendisini 2 kere bu köşeye konuk ettik.

16 Aralık 2021 09:41
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Köşe yazılarımızı yakından takip edenler Op. Dr. Samet Temel ismini mutlaka hatırlayacaktır.
Kendisini 2 kere bu köşeye konuk ettik.
 
Birincisi geçici görevle Sivrihisar’a gönderilmesinin vicdana aykırı olduğu ve bu görevlendirmeden bir sürgün kokusu çıktığına dair bir yazıydı.
 
Diğeri ise 3 Haziran tarihinde Yunusmere Devlet Hastanesi’nde 2 doktorun tekme tokat kavga ettiği ve doktorlardan birinin Samet Temel olduğuna dair bir iddiaydı.
 
Olay karakola intikal ettiği ve konuya dair ilgili makamlarca soruşturma başlatıldığını öğrendik ve konudan uzaklaştık.
 
Ancak geçtiğimiz günlerde olayın akıbeti ile ilgili Samet Temel’in tüm detayları ile kendini ifade ettiği ve mağdur edildiğini dile getiren bir yazı elime ulaştı.
 
Yazı fazla detaylı ve mahkeme tutanaklarını da içeren uzun bir yazı olduğu için direkt onu paylaşma imkanım yok. Fakat yazıdan çıkardığım özeti sizlerle paylaşmanın vicdani bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum.
 
Samet Temel yaşanan kavgada kesinlikle fiziksel bir temas olmadığını ve bu detayların güvenlik kameraları ile kayıt altına alındığını belirtiyor.
 
Kendisinin geçici olarak Sivrihisar Devlet Hastanesine gönderilmesine dair Hastane idaresine dava açtığı ve bu davayı kazandığını, olay günü ise eski odasında bulunan mantar panodan alınan notlar ile ilgili bir sözlü tartışmanın büyüdüğünü ve davalı olduğu idarenin kendisine karşı husumet beslediğini ima ediyor.
 
Bu yüzden yaşanan kavgadan sonra önce ceza olarak Sivrihisar’a atandığını ancak davalı olduğu idarenin kendisini daha da cezanlandırmak için Sivrihisar’dan Kütahya’ya atadığını ve buna karşı açtığı ilk davayı kaybetmesine karşın temyiz dava süreci başlatarak hakkını aramaya devam ettiğini belirtiyor.
 
Biraz karışık bir olay ama vahim iddialar devam ediyor.
Op.Dr. Samet Temel kendisinin hizmet puanına göre Aydın’a tayin istediğini ve atamasının yapıldığını ancak davalı idarenin bu atamayı iptal ederek sen 2 yıl burada kalacaksın dediğini ifade ediyor.
 
Ve bu ceza sürecinde çıktığı mahkemelerde bu kavganın iddia edildiği köşe yazımında kullanıldığını, bu bilgilerin maksatlı ve planlı bir şekilde dışarıya sızdırılarak kendisinin mağdur edildiği bir plan uygulandığını ima ediyor.
 
Doktor bey yaşanan olaylardan etkilenen sağlık personeli eşinin 6 ay ücretsiz izine çıktığını, kendisinin her gün araçla Kütahya’ya gidip gelmek zorunda kaldığını ve ciddi bir mağduriyet yaşadığını belirterek “Davalı idarenin Allah korkusu, kul hakkı yeme korkusu yok. Ben sürüldüm beni sürenler ya aynı yerinde kaldı ya da terfi aldılar. Demek ki neymiş Anayasal düzende, demokratik, hukuk devletinde hakkını aramak suçmuş” diye aile düzeninin bozulduğunu belirtiyor.
 
Kısaca tuzağa düştüm, bu bilgileri servis edenler sizi de tuzağa düşürdü diyor…
Ben mümkün olduğunca kısaltıp, özetlemeye çalıştım.
Bunlar Op. Dr. Samet Temel’in iddiaları ve bize sunduğu mahkeme tutanaklarından bir kesit diyebiliriz.
Tabi işin prosedürü, mevzuatı nedir bilmiyoruz ama ortada bir mağduriyet havası olduğu aşikar.
 
Sağlıkçılarımız, doktorlarımız bizim için değerli, kıymetli.. Onları hak etmedikleri bir sıkıntıyla baş başa bırakmak istemeyiz. İddiaları ele aldığımız gibi bu durumu da dikkate alarak sizlerle paylaşma gereği hissettim.
 
Davalı idarenin söz hakkı olduğunu da belirterek takdiri kamuoyuna bırakıyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Elif 2 Mart 2022 19:15

Elbet adalet bir gün yerini bulacak dr beyin yanındayız

0 0 Cevap Yaz
Gülfer 2 Mart 2022 17:18

Adalet yerini bulucak doktorumuzun yanındayız teşekkürler Soner bey .

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi