Türkiye'nin konuştuğu ''O geceyi'' anlattılar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türkiye'nin konuştuğu ''O geceyi'' anlattılar
A
a

Röportaj: Ahmet Deniz Canoruç

Sütiş Eskişehir
Milli maçta ortaya çıkan tribün şovlarıyla Türkiye’nin gündemine oturan Eskişehirspor taraftarları herkesi kendine hayran bıraktı. Türkiye’ye tribün dersi veren Eskişehir’de o muhteşem gece yaşananları Eskişehirspor’un tribün lideri Ahmet Deniz Canoruç’a anlattı.
 
MURAT DİRİ (ETB-NEFER)
Milli takım talip olursa değerlendiririz
“Bir hazırlık yapmamıza rağmen müthiş bir ambiyans oluştu. Neden hazırlık yapamadık derseniz, herkes bilet peşindeydi. 30 bin kişinin yaklaşık 7 bini Eskişehirspor taraftaraydı. Federasyon yetkilileri tribüncü arkadaşlarımıza yardımcı oldu. Tribün zemini olduğu için ortaya böyle bir atmosfer çıktı. Milli bilinçle gelen Eskişehirliler bile Es Es forması giymedi.  Final havası vardı. Bundan sonra maçlara biz talip değiliz, milli takım bize talip olursa değerlendiririz. Biz hazırlık maçında dahi neler yapabileceğimizi gösterdik. Hırvatistan ve İzlanda maçlarında oluşacak atmosferi biz değiliz, Tüm Türkiye düşünsün.”
 
ERKAN KOCA (ALTES)
Tribün kültürü genlerimizde var
“Eskişehir’de ilk maçın olması tüm şehre heyecan verdi. Milli sınavı Eskişehirspor taraftarı olarak çok iyi bir şekilde geçtik. Tüm Türkiye’nin gündemine oturduk. Bundan sonraki maçlarda Eskişehir’in neler yapabileceğini gösterdik. Tribüncü arkadaşlarımızın çoğu olmasa bile sorun yaşamadık. Ben tribünleri coşturmaya çalışırken önümde 65 yaşındaki bir teyze benim yaptığım hareketlerin ve söylediğim sözlerin aynısını yaptı. Teyze bu besteleri nerden biliyor dedim. Duygulandım. Ama Eskişehir’den 7’den 70’e tribün yapmak genlerimizde var. İşte bu yüzden tribünlerde senkronize olma konusunda sıkıntı yaşamadık.”
 
Muharrem Sülük (EFELER)
Bu şehir her şeyi yapar
“Bizim için çok heyecanlı bir atmosfer vardı. 94 yıllık Milli takım tarihinde ilk kez Eskişehir bir maça ev sahipliği yaptı. Bizde böyle maçlara alışkan değiliz ancak tribün liderleri 3-5 gün içerinde istişare içindeydik. Böyle atmosferin ortaya çıkmasının tek sebebi Eskişehir’de tribün kültürünün olmasıdır. Eskişehirli taraftarlar, tribünde neler yapacağını çok iyi bilir. Biz artık tüm maçların Eskişehir’de oynanmasını istiyoruz. Türkiye’ye örnek olduk. Türkiye gündeminin ilk sırasına oturduk. Hazırlık maçında böyle bir şey ortaya çıkıyorsa, grup maçlarında bu şehir neler yapar varın siz düşünün…”
 
Semih Bilge (ÜNİ ES ES)
“Atmosfer inanılmazdı ve çok heyecanlıydık. Zaten günlerden öncesinden biletleri tüketerek böyle bir şeyin olacağının habercisi oldu. Uyum açısından fazla sorun yaşamadık. Ancak bundan sonraki maçlarda bilet konusunda sponsor ve taraftar dengesinin iyi sağlanmasını istiyoruz. Bizde endişe duymuştuk organize olma konusunda. Ama tribün liderleri bunu çok iyi organize etti. Ortaya mükemmel bir atmosfer çıktı. Sadece biz değil, Tüm Türkiye bundan sonraki maçların Eskişehir’de oynanmasını istiyor. Bu bir fragmandı, filmi Hırvatistan ve İzlanda maçlarında izleteceğiz.”
 
Ali Ulusoy (BANDO ES ES)
Ayakları titremiş
“Müthiş bir atmosfer ortaya çıktı. Bu şehirde oluşan tribün kültürü, milli maçta da kendisini gösterdi. Hatta Konyasporlu bir taraftar milli maçların Eskişehir’de oynanması için kanun dahi çıkarılmasını istiyor. Bizde elimizden gelenin fazlasını ortaya koyduk. İnsanları coşturmayı başardık. Hatta federasyon yöneticileri iki maçın daha burada oynanacağını söylemişler. Çok mutlu olduk. Maç sonrası milli takım uçağında hep Eskişehir konuşulmuş. Oyuncuları ayaklarının titrediğini söylemişler. Federasyon çok memnun kalmış. Eskişehir’in gurur gecesi oldu. Bundan sonraki maçlarda Eskişehir’de daha büyük bir coşkunun oluşacağına inanıyoruz.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi