Türkiye'nin gözü orada! Eskişehir'den yardım gitti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türkiye'nin gözü orada! Eskişehir'den yardım gitti
A
a

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir ekibi, Uludağ'da kaybolan 2 dağcının arama kurtarma faaliyetlerine destek verdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Uludağ'da 1 Aralık Pazar günü 31 yaşındaki Mert Alpaslan ve 37 yaşındaki Efe Sarp isimli iki amatör dağcı, iddialara göre Uludağ'ın zirvesine çıktıkları esnada bilinmeyen bir nedenle kayboldu. Alınan ilk ihbardan bu yana, bölge gerçekleştirilen arama-kurtarma çalışmaları 5'inci gününe gelirken, kayıp dağcılardan hala haber alınamadı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JOAK), AKUT ve diğer arama kurtarma ekipleriyle birlikte bölgede yaklaşık 350 kişi adeta seferber olmuş durumda.

5 gündür yoğun şekilde aranan iki dağcının bulunması için karadan iz takip köpekleri ve havadan helikopterle çalışmalar devam ederken, AKUT Eskişehir ekibinden 5 gönüllü de Uludağ'daki arama-kurtarma faaliyetlerine destek olmak için bölgeye gitti. Burada yapılan çalışmalara katılan ekip, sahada zorlu şartlarda rağmen arama-kurtarma faaliyetlerinde bulundu. Yoğun kar yağışı zaman zaman arama çalışmalarını aksatsa da bölgedeki ekipler, aralıksız şekilde iki dağcıyı bulmak için adeta canla başla mücadele ediyor.
Öte yandan 24 saatlik arama-kurtarma takviyesi yapan AKUT Eskişehir ekibinden 5 kişi, çalışmalarını tamamlayıp kente dönüş yaparken, kayıp dağcıları arama çalışmaları devam ediyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
NURULLAH ALPHAN İNAN 9 Ağustos 2020 00:19

ESKİŞEHİR SİZİNLE GURUR DUYUYOR.

0 0 Cevap Yaz
Gökhan 6 Aralık 2019 13:56

Helal olsun, aslanlar.

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi