Türkiye deprem haritası yenilendi, Eskişehir...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türkiye deprem haritası yenilendi, Eskişehir...
A
a

Türkiye'nin 1996 yılında kullanıma sunulan deprem bölgeleri haritası yenilendi ve yeni harita 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girdi. Bu haritaya göre Eskişehir'de deprem riski...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye'de 1996 yılında kullanıma sunulan "deprem bölgeleri haritası" AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl Mart ayında yenilenmişti. Yenilenen harita 1 Ocak 2019'da resmen yürürlüğe girdi. Yenilenen haritada illerin deprem risklerinde değişmeler gözlenirken, kimi kurumlar haritaya tepki gösterdi.

Tehlikeli deprem alanı oranı azaldı

Güncellenen haritayla Türkiye'de tehlikeli deprem alanı oranı yüzde 25'lik bir düşüşle 42'den 17'ye geriledi. Türkiye genelinde altı ilde tehlike değeri yükseldi. Bu iller Aksaray, Erzurum, Karaman, Rize, Tekirdağ ve Trabzon.
Tehlike değeri düşen il sayısı ise 46. Bu iller arasında Adana, Ağrı, Antalya, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Tokat ve Van da bulunuyor. Türkiye'de binaların yüzde 44'ü eski haritada tehlikeli grupta yer alıyordu. Yeni harita ile bu oran yüzde 26'ya geriledi.

Eskişehir'de deprem riski düştü

Yeni kullanıma sunulan deprem bölgeleri haritasına göre böylece Eskişehir'de deprem riski düşen şehirler arasında yer aldı.
Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Yerfiziği Öğretim Üyesi Prof. Şerif Barış, güncellenen haritada bazı diri fayların bile yer almadığını savunarak, yeni harita ve yönetmeliğin bu haliyle olası depremlerde can ve mal kaybı yaratabileceğini öne sürdü.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi