Türkiye'de Odunpazarı'nın bir örneğine daha rastlamadım!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türkiye'de Odunpazarı'nın bir örneğine daha rastlamadım!
A
a

Prof. Dr. Aysıt Tansel, Türkiye’de Odunpazarı Belediyesi’nin bir örneğine daha rastlamadığını söyledi

Sütiş Eskişehir
Prof. Dr. Aysıt Tansel, babası şair ve halk bilimci Oğuz Tansel’in kitaplarını Odunpazarı Belediyesi Fakir Baykurt ve Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesine bağışladı. Aysıt Tansel ayrıca Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a mektup yazarak, babasının kitaplarını hediye etti.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyelerinden Prof. Dr. Aysıt Tansel, ‘masalcı baba’ olarak bilinen babası şair ve halk bilimci Oğuz Tansel’in 104’üncü yıl doğum günü nedeniyle kitaplarını Odunpazarı Belediyesi Fakir Baykurt ve Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesine bağışladı.
 
“23 HALK KÜTÜPHANESİ OLMASI BÜYÜK BİR BAŞARI”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a mektup da yazan Aysıt Tansel, kütüphanelere gönderdiği kitaplardan Başkan Kurt’a da hediye etti. Mektubunda Kazım Kurt’un Odunpazarı için yaptıklarına hayran olduğunu dile getiren Tansel, Odunpazarı Belediyesi’nin 23 halk kütüphanesi olmasını büyük bir başarı olduğunu söyledi.
Tansel’in mektubunu ve hediye ettiği kitapları alan Başkan Kurt, Prof. Dr. Aysıt Tansel’i arayarak teşekkür etti.
 
“ODUNPAZARI BELEDİYESİ DE BU İMKÂNI EN İYİ ŞEKİLDE SUNMUŞ”
Konuyla ilgili görüştüğümüz Aysıt Tansel, Türkiye’de Odunpazarı Belediyesi’nin bir örneğine daha rastlamadığını söyledi. Odunpazarı Belediyesi’nin 4’ü açık hava olmak üzere toplam 23 kütüphanesi olduğuna dikkat çeken Tansel, bu kütüphanelere Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiğinin de altını çizdi. “Türkiye’de insanlar okumuyor diyoruz. İnsanlar, imkân sağlanırsa okuyor. Odunpazarı Belediyesi de bu imkânı en iyi şekilde sunmuş” dedi. Babası Oğuz Tansel’in Fakir Baykurt ve Hasan Hüseyin Korkmazgil yakın arkadaş olduğunu anlatan Tansel, bu nedenle de kitapları Fakir Baykurt ve Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanelerine bağışladığını belirtti. Fakir Baykurt’un Yılanların Öcü adlı kitabını Yunus Nadi ödüllerine göndermeden önce 15 gün boyunca Oğuz Tansel ile birlikte okuduklarını anlattı. Oğuz Tansel’in şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in ardından yazdığı ‘Hasan Hüseyin’ adlı şiirin Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesi’ne asılmasını isteyen Tansel, Başkan Kurt’tan Odunpazarı’nda babası Oğuz Tansel adına da bir halk kütüphanesi yapılmasını da rica etti. Tansel, Başkan Kurt’a Odunpazarı’ı için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi