Türk El Sanatları Karma Sergisi açıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türk El Sanatları Karma Sergisi açıldı
A
a

Vali Azmi Çelik ve eşi Emel Çelik, Odunpazarı Kaymakamlığı, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü'nün ortaklaşa düzenlediği “Geleneksel Türk El Sanatları Karma Sergisi”nin açılışına katıldı. 

Sütiş Eskişehir
Geçmişimizden gelen kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine değinen Vali Çelik, açılış esnasında yaptığı konuşmada, “Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinden gelen çeşitli uygarlıkların kültür mirasıyla, kendi öz değerlerini birleştirerek zengin bir mozaik oluşturduğu Geleneksel Türk El Sanatları’mızı gelecek kuşaklara aktarmalıyız. El sanatlarımızın zarif örneklerinin beğeniye sunulduğu bu sergide, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Enstitünün yaptığı çalışmaları anlatan Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Durna Gülşen de, Türk kültürünü araştırma ve geliştirme projelerini uygulayarak her yaş grubuna mesleki eğitim programları çerçevesinde hizmet verdiklerini söyledi. Geleneksel el sanatlarının geçmişten geleceğe uzanan bir köprü olduğunu bildiren Müdür Gülşen, tüm sanatseverleri sergiyi görmeye davet etti.

Daha sonra açılış kurdelesini kesen Vali Çelik ve eşi Emel Çelik, sergiyi gezerek el emeği göz nuru ürünleri tek tek inceledi. Sergi açılışına Vali Çelik ve eşi Emel Çelik’in yanı sıra; Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Şennur Azade, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Durna Gülşen, davetliler ve kursiyerler katıldı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi