TUKDES ekmek zammına karşı çıktı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TUKDES ekmek zammına karşı çıktı
A
a

Eskişehir Ticaret Odası'nın (ETO) sekmek fiyatlarına yaptığı ekmek zammını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği (TUKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, "Ekmek fiyatlarına tek taraflı olarak yapılan yüksek zammı doğru bulmuyoruz" dedi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
TUKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ekmeğe gelen yüzde 25 zammı eleştirdi. Zam miktarının çok yüksek olduğunu kaydeden Bakal, "ETO Meclisi’nin Kasım 2017 toplantısında; 250 gram ekmeğin fiyatı 1 lira 25 kuruş olarak belirlendi. Eskişehir'de 1 liradan satılan ekmek yüzde 25 zamlandı. Süreç sonuçlanmadan zamlı tarifenin uygulanmamasını olumlu karşılıyoruz. Hangi enflasyon türünü baz alırsak alalım, ekmek fiyatlarına çok yüksek bir zam yapıldığı açıkça ortadadır. Ekmek fiyatları; 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu'na tabi tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi hakkında yönetmelik çerçevesinde, Ticaret Odası tarafından belirlenmektedir. Tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi hakkında yönetmelik; 'Madde 7 - Belediyeler ve o yerin mülki idare amiri, odalarca tespit edilen tarifeleri uygun bulmadıkları ve bu konuda ilgili odayla anlaşamadıkları takdirde, ayrı ayrı veya birlikte tarifelerin kendilerine yazılı olarak bildirildiği tarihten itibaren on beş gün içinde mülki idare amirliği nezdinde komisyona itiraz edebilir. Komisyona yapılan itirazlar, tarifelerin uygulanmasını durdurmaz. Komisyon tarifeyi onaylar veya reddeder' der" ifadelerine yer verdi.

Yüksek ekmek zammına bu maddeden ötürü itiraz edilmesini isteyen Başkan Bakal, "Ekmek zammı konusunda, Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan mülki idare amirliği nezdinde komisyona itirazlarını yapmalarını talep ediyoruz. Komisyondan hakkaniyetle karar çıkacağını umuyor ve çıkacak kararın tüketicileri tek taraflı fiyat tespitlerine karşı korumasını bekliyoruz. Eskişehir’de ekmek fiyatlarına yapılan yüzde 25 çok yüksek zam durdurulmalıdır" dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi