TTKF Genel Başkanı Şen'den ESGROUP'a ziyaret

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TTKF Genel Başkanı Şen'den ESGROUP'a ziyaret
A
a

Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Sefa Şen, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ESGROUP’u ziyaret etti. Ziyarette Şen terzilik mesleğinin sorunlarını anlattı ve bu sorunların çözümü için çalıştıklarını kaydetti

Sütiş Eskişehir
Haziran 2022’de Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanlığına seçilen Ali Seda Şen, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ESGROUP’a ziyaret gerçekleştirdi. Şen ve beraberindeki heyeti ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş ve ES TV Genel Yayın Yönetmeni Şener Çetin ağırladı. ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, TTKF Genel Başkanı Şen de Genel Koordinatör Ali Baş’a ve ES TV Genel Yayın Yönetmeni Şener Çetin’e misafirperverliği nedeniyle teşekkürlerini iletti.

ŞEN’DEN TEŞEKKÜR
Şen, “Eskişehir’de ve İç Anadolu’da ESGROUP’un yayıncılık anlamında ağırlığını, yapmış olduğu ilkeli yayıncılık anlayışını biliyoruz. Bu yüzden buradayız. Size şahsım adına ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİ İKNA ETMEMİZ LAZIM
Şen ayrıca terzilik mesleğinin önemine dikkat çekerek, bu mesleğin çok ciddi bir kazanç kapısı olduğunu ve bu konuda gençlerin ikna edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bununla ilgili çalışmalara başladıklarını belirten Şen, Terzilik mesleği, çok ciddi manada Türkiye’de ve dünyada yer bulmasından dolayı git gide önemini kaybediyor. Veya önemi olsa da tercih sebebi olmamaya başladı. Terzilik mesleğinin eski geçerliliğinin devam etmesi, insanların terzilik mesleğinden üretilen giysilerin tercih etmeleri yönünde çok ciddi çalışmalarımız olacak. Ama maalesef her sektörde olduğu gibi bizim de alttan yetişen çıraklarımız, kalfalarımız yok denecek kadar azaldı. Bir kere gençlerimizin terzilik mesleğinin de insanların giyime önem verdiği müddetçe yok olmaması, yok olmasının mümkün olmadığı, dolayısıyla gelecek nesillerin terzilik mesleğinin çok ciddi kazançlar elde edip hayatlarını idame ettirebilecekleri yönünde ikna etmemiz lazım. Bunu sağlamak için çalışmalar yapmak lazım” diye konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi