TOKİ sakinleri artan aidatlara isyan etti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TOKİ sakinleri artan aidatlara isyan etti!
A
a

Erenköy Mahallesi’ndeki TOKİ Konutlarında yaşayan vatandaşlar, artan aidatlara isyan etti.

Sütiş Eskişehir
Erenköy Mahallesi’ndeki TOKİ Konutlarında yaşayan vatandaşlar, artan aidatlar nedeniyle isyan noktasına geldi. TOKİ yönetiminin yeni temsilcilere çoğunluk sağlanmaksınız devredildiğini anlatan vatandaşlar, kendilerine öncesinde bir bilgi verilmediğini söyledi. Aidatların 325 liraya çıktığını belirten vatandaşlar, bölgede yaşayan insanların yoksul olduğunu, gecekondudan geldiklerini ve bu aidatları ödemeyeceklerini ifade etti.
BURADA BÜYÜK BİR PARA DÖNÜYOR
“Burada büyük bir para dönüyor” diyen Songül Yıldız, “Yönetim devretti. Çoğunluk sağlamadan devrettiler. Ne şekilde devredildi biz de bilmiyoruz. Aidat belirlemişler kendilerince. 325 lira, 280, 225 lira. Biz şeffaf olmalarını istiyoruz. Bir sürü borçla devredilmiş. Kapıcının tazminatı bile bize devredilmiş. Çok büyük bir sıkıntının içindeyiz. Yönetim devredilmeden önce 168 lira ödüyorduk. Şimdi 325 lira istiyorlar. Kazan bakımı, kapıcı tazminatı bir sürü şey çıkarmışlar şimdi. Yeni yönetime biz güvenmiyoruz. Burada büyük bir para dönüyor. Biz istemiyoruz. Biz kendimiz yönetmek istiyoruz. Bu şekilde para nereye gidiyor, nasıl yapılıyor bilmiyoruz. 7 yıl belediyenin kaçak suyunu kullanmışlar” diye konuştu.
AVUKATLA GİTMEKLE TEHDİT EDİYORLAR
Aidatları üzerinden avukata gitmekle tehdit edildiklerini söyleyen Berna Söylemez, “Önceki yönetimi biz istemedik. Yönetim devroldu. Yeni yönetim kendi kendine belirlenmiş. Biz yeni yönetim nasıl geldi bilmiyoruz. Bizim adımıza nasıl imzalar atıldı bilmiyoruz. Kendileri borç olarak kabul etmişler ve bu borcu bizden almak istiyorlar. Bir de adaletli bir sistem yok aidatlarda. Kapıcıların tazminatları bizden isteniyor. Bizi tehdit ediyorlar. Vermezseniz avukata gideriz, icra göndeririz diyorlar. Bu ücret sürekli artacakmış” şeklinde konuştu.
AİDATLARIMIZ DÜŞSÜN İSTİYORUZ
“Burası fukara konutları. Burası kentsel dönüşüm projesi. Burası Ihlamurkent ya da Vadişehir gibi bir yer değil” diyerek aidatların düşmesi talebinde bulunan Tuğba Çiçek ise, “7 yıldır burada ikamet ediyorum. Bundan 2-3 ay öncesinde insanlar aidata çok fazla zam yapıldığından ötürü TOKİ’de ayaklandı. O zaman da 350 lira kadar olacak denildi. Şimdi 325 lira oldu. Biz zaten bu yüzden ayaklanmıştık. Tekrardan şimdi zam yapılıyor. 12 tane temsilci seçiyorlar. Seçilen temsilciler aidat parası ödemeyecekler. Artı ücret ne alacaklarsa bilmiyorum. O temsilcileri kendileri seçmişler. Çoğunluk sağlanmaksızın seçmişler her apartmandan. Burası fukara konutları. Burası kentsel dönüşüm projesi. Burası Ihlamurkent ya da Vadişehir gibi bir yer değil. Buradaki insanlar gecekondudan gelme insanlar. İnsanlar burada sabahları ekmek kuyruğuna giriyor. Biz aidatlarımız düşsün istiyoruz. Burada insanlar yüksek aidat veremez. Zaten alınan hiçbir hizmet de yok” ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yusuf 16 Ekim 2022 11:13

Memlekette herrkes rant peşine düşmüş, üç beş cebimize ne girerse kâr diye düşünüyor herkes. Haram helal ver Allahım garip kulun yer Allahım. Ben ömrümde bu kadar açgözlü ve rantçı bir dönem gördüğümü hatırlamıyorum. Memleketin geldiği getirildiği hal içler acısı. Apartmanlar çeteleşmiş yönetimlere peşkeş çekilmiş, ev sahipleri ve kiracılar birbiriyle kanlı bıçaklı hale gelmiş. Herşey çığırından çıktı, toparlanması zor bundan sonra...

0 1 Cevap Yaz
Sefer Dayı 16 Ekim 2022 11:01

Karaman koyunu sonra çıkar oyunu. Al sana tokiiii......!

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi