TOKİ'den Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu açıklaması

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TOKİ'den Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu açıklaması
A
a

Eskişehirspor'un maçlarını oynadığı Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda meydana gelen hasarlarla ilgili TOKİ'den ilk açıklama nihayet geldi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir son dakika haberi: Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Yeni Eskişehir Stadyumu için bir açıklama yayımlayarak, “Söz konusu elemanlarda oluşan kısmi hasarlar birkaç gün içinde netleşecek üniversite değerlendirme raporları çerçevesinde ivedilikle giderilecektir” dedi.
Geçtiğimiz günlerde Eskişehir Valiliği, Yeni Eskişehir Stadyumu çatısının çökme tehlikesi nedeniyle kullanımına ara verildiğini duyurmuştu. Konu ile ilgili bir açıklama yayımlayan TOKİ, “7 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen yoğun olumsuz hava koşulları sonucu çelik çatı makaslarındaki sekonder elemanlarda kısmi deformasyon oluşmuş, sistemin ana taşıyıcısı çelik halat ve diğer çelik elemanlarda herhangi bir deformasyon olmadığı, TOKİ teknik heyeti, proje müellifi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden konusunda uzman akademisyenlerin incelemesi sonucu anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:
“TOKİ tarafından inşaatı yapılan 33 bin seyirci kapasiteli Eskişehir Stadı 2016 yılında hizmete açılmış ve dört senedir kullanılmaktadır.
7 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen yoğun olumsuz hava koşulları sonucu çelik çatı makaslarındaki sekonder elemanlarda kısmi deformasyon oluşmuş, sistemin ana taşıyıcısı çelik halat ve diğer çelik elemanlarda herhangi bir deformasyon olmadığı, TOKİ teknik heyeti, proje müellifi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden konusunda uzman akademisyenlerin incelemesi sonucu anlaşılmıştır.
Stadın yapımı sırasında alınan numunelere yapılan testler ve yeni yapılan malzeme testlerinde de söz konusu malzemelerin proje hesaplarında dikkate alınan değerlere ve ilgili çelik dayanımına sahip olduğu raporlarla tespit edilmiştir.
Söz konusu elemanlarda oluşan kısmi hasarlar birkaç gün içinde netleşecek üniversite değerlendirme raporları çerçevesinde ivedilikle giderilecektir.
Diğer taraftan İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesinin Eskişehir Stadında yerinde inceleme yapılması yönündeki herhangi bir talebi İdaremize ulaşmadığı gibi Odanın tabi olduğu mevzuat hükümleri kapsamında inceleme, değerlendirme ve rapor verme görevi, yetkisi ve yeterliliği olmadığı aşikardır. Söz konusu incelemenin konusunda uzman akademisyen kadrosuna sahip Üniversiteler tarafından yapılması gerektiğinden İdaremizce bu inceleme Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yaptırılmıştır.”

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Basri 25 Ocak 2020 12:29

rüzgar biraz sert esse Stadın üstünde çatı falan kalmayacak demekki..

1 0 Cevap Yaz
Eskiden 24 Ocak 2020 00:33

Açıklamadan çıkardığım malzemeler proje de hesaplarinda alinan değerlere uygun ama proje hesaplarında alınan değerlermi yalnışmış

0 0 Cevap Yaz
bilek26 23 Ocak 2020 23:44

her kurum görevini yapmalı yok şu zamana bu zamana diye bir şey söz konusu dahi olamaz insan hayatı tehlikesi söz konusu, itiraz sa itiraz edilmeli ben projenin mühendisliğinin ve malzeme kalitesi ve yeterliliğinin adam akıllı incelenmesini isterim olması gerekende budur bu da sezon sonuna yetişmez en uygunu tüm çatı sökülüp daha modern ve sağlamının yapılması gerekir.

0 0 Cevap Yaz
Eses 23 Ocak 2020 17:55

Önemli değil ana taşıyıcıda olsa neolacakki enfazla 100 kişi ölür maden kazası tren kazası asansör kazası iş kazası olduracak neoldu stadyumdaysa olsa inşaatın bekçisi sorumlu olur biter

3 10 Cevap Yaz
Hakan 23 Ocak 2020 14:56

İnşaat Mühendisleri Odası itiraz sırası değil.Bir önce tamirat bitsin.Zaten ana taşıyıcılarda sorun yokmuş.Dileğimiz en kısa tamir edilir. Dışarda oynarsak her yönüyle zararlı çıkarız.

2 11 Cevap Yaz
Nicola 23 Ocak 2020 13:12

İnşaat Mühendisleri Odası itiraz edecekse yazın etsin.. İşleri yokuşa sürmesin.. Eskişehirspor kendi yönetiminden bu kadar darbe almışken bir de stadyumsuz kalmasın..

8 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi