TOGG kaç liradan satılacak? Çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TOGG kaç liradan satılacak? Çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu
A
a

TOGG ile ilgili merak edilenler arasında başı hiç kuşkusuz ki fiyatı çekiyor. Sonunda TOGG'un fiyatı belli oldu, ilk etapta üretilecek 280 SUV, 60 bin ile 70 bin Euro arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
29 Ekim’de açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı Türkiye’nin otomobili TOGG’un Gemlik fabrikasında tüm hazırlıklar tamamlandı. En çok merak edilen konuların başında TOGG'un ilk etapta kaç adet ve kaç liradan satışa sunulacağı geliyor. TOGG'un SUV modelinin 60 bin Euro ile 70 bin Euro arasında değişeceği; ilk etapta 280 adet otomobil üretildiği öğrenildi. Fabrika tarafından paylaşılan son görüntüde çok sayıda elektrikli araç pistte deneme sürüşü yapıyor.
TOGG otomobilleri için geri sayım başladı. Türkiye’nin yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın Bursa Gemlik’teki kurulumu hızla devam ediyor. Açılışı 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak fabrikada araçların seri üretimine geçilecek. Peki yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak? TOGG otomobil fiyatı ne kadar olacak?

TOGG ne zaman satışa çıkacak? TOGG fiyatı ne kadar olacak?

İşte en çok merak edilen iki sorunun cevabı.
Türkiye'nin otomobili TOGG'un Gemlik'teki fabrikası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılıyor. İhlas Haber Ajansı muhabirinin edindiği bilgiye göre, ilk etapta üretilen 100 aracın güvenlik kontrolleri gereği geri sökümü yapılırken, üretilecek ikinci 100 araç da devlet kamu kurum ve kuruluşlarına verilecek.
TOGG’un C-Segment SUV modelinin arkadan itişli versiyonlarının düşük ÖTV diliminde yer alması beklenirken, modellerin 60 bin ile 70 bin Euro arasında fiyatlandırılması bekleniyor.
Ekim itibariyle seri üretime geçmeyi planlayan TOGG, satışa Mart 2023’te çıkacak. İlk etapta 280 adet üretilecek C-Segment SUV modelinin satış bedeli 60 ila 70 bin Euro arasında değişecek. 29 Ekim’de açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı Gemlik fabrikasında bugüne kadar 100 araç üretildi. Üretilen bu araçların güvenlik kontrolleri gereği yeniden sökümü yapılırken; ikinci 100 adet üretilen araçlar devlet kamu kurum ve kuruluşlarına verilecek. C-segment SUV TOGG’lar 2023’ün Mart ayında satışa çıkacak. SUV modellerin satışa çıkacağı dönemde sedan modellerin üretimine geçecek fabrikada 2024 yılı itibariyle TOGG’un Hatchback modeli de üretilecek.
TOGG tarafından dün gece paylaşılan son videoda çevre vurgusu yapıldı. 'Avrupa'nın en temizi olan Gemlik Kampüsümüzde deneme üretimine ve sayısı hızla artan akıllı cihazlarımızın testlerine devam ediyoruz' açıklaması yer alırken, 1 milyon 200 bin metrekare alandaki fabrikanın test alanında araçların, iniş ve çıkışları, hızlanmaları ve manevralarının görüntüleri yer aldı. Üretim hattı tamamlanan dış cephesi de dijital olan fabrikada küçük bir kız çocuğunun bakışlarının yer aldığı mesaj da dikkat çekti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ZİYAA 7 Ekim 2022 15:39

her aile bireyine bir tane alırız asgari ücretle

0 1 Cevap Yaz
mehmet 29 Eylül 2022 11:59

sanki benim maaşım avro . yabancı araba alırım daha kalite ve ucuza gelir.

0 1 Cevap Yaz
Kul,un değil sadece ve sadece Allah(c.c ),nun KUL,u 28 Eylül 2022 20:40

Neden mi EURO,motoru,bataryası,şanzumanı vs vs hep ithal 3 ayrı ülkeden geliyor sadece burada toplanıyor.Satış parası bile milli olmayanın kendisi milli olabilir mi?😂😂😂

0 2 Cevap Yaz
Kaan bey 28 Eylül 2022 18:28

Neden sadece euro fiyatı yazılıyor ? Türk arabası üretiyoruz ama fiyatını avrupa parası ile tanıtıyoruz. 60 bin euro şu an 1 milyon Türk lirasına denk geliyor. Eskinin 1 trilyonu bu para. Ne var yani TL karşılığı fiyatı bu, utanacak sıkılacak bişey yok. Tabi bu şimdilik tl fiyatı, yarın birgün döviz kuru düşerse daha ucuzlar. Kur düşmedikçe bu fiyatla iç piyasada rekabeti zor olur. Bu fiyatla alan kişiler Türkiyede bir bölüm zengin, siyasi, bürokrat, popçu, topçu vb olur. Meraklılarına hayırlı olsun, inşallah yurtdışına bol bol ihraç ederiz

0 3 Cevap Yaz
Mühendis bey

Euro çünkü parcalari ithal. Utanılacak çok şey var, kendi ulkende uretilen aracı sadece zenginler alabilecek. Yurtdisina satacaksin, milli gelir artacak ancak senin, yani vatandasin cebi para görmeyecek. Kilosuna 200 lira verdiğin kıymanın fiyatı dusmeyecek.

0 3
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi