Ahmet Ataç 15 02 2024

Tkdk’Dan Üreticiye Hibe Desteği

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tkdk’Dan Üreticiye Hibe Desteği
A
a

Ahmet Yazar

Sütiş Eskişehir
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörü Ahmet Yazar, ’IPARD II-11. Başvuru Çağrı Ön İlanı’nın yayınlandığını belirtti.
TKDK Kütahya İl Koordinatörü Ahmet Yazar, "Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan TKDK, en geç 2022 yılı Şubat ayının ilk haftası içinde 11. Başvuru Çağrı İlanı’na çıkacaktır. Başvuru çağrı ilanı kapsamında yatırımın uygulanacağı 42 il içerisinde bulunan Kütahya ilimizde de proje kabullerine Çağrı İlanının ardından başlanacaktır” dedi.
Ön Çağrı ilanı kapsamında “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri çerçevesinde yer alan sektörlerin destekleneceğini ifade eden İl Koordinatörü Ahmet Yazar, ”Bu çerçevede, tıbbi ve aromatik bitki, süs bitkisi, mantar, fide ve fidan yetiştiricilikleri, arıcılık, zanaatkarlık, katma değerli ürün üretimi, kırsal turizm faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, tarımsal makine parkı kurulması ve yenilenebilir enerji gibi çeşitli sektörler için kırsal alanlarda gerçekleştirilecek yatırımlara TKDK tarafından yüzde 55-65 oranlarında hibe desteği sağlanacaktır. Hibe desteğine ilave olarak, uygun yatırım harcamaları KDV ve benzeri tüm vergilerden muaf olacaklardır. İçerisinde yapım işi bulunmayan başvuruların son teslim tarihi çağrı ilanından itibaren 30 gün, yapım işi içeren başvuruların son teslim tarihi ise çağrı ilanından itibaren 45 gün olacaktır. Yatırımcıların bilgi almak ve her türlü soruları için TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü’ne gelmeleri gerekmektedir” diye konuştu.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi