Timsah avındayız!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Timsah avındayız!
A
a

Eskişehirspor, deplasmanda ezeli rakibi Bursaspor’un konuğu olacak. TFF 1. Lig’in 20’nci haftasında bugün Anadolu derbisi heyecanı yaşanacak. Son 3 karşılaşmadan 5 puan çıkartan Kırmızı Şimşekler, Bursa BB Stadı’nda (Timsah Arena) puanlar ya da puanlarla dönmek istiyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor haberleri...

MÜCADELE UMUT VERİYOR

Devre arasında 8 as futbolcusu sözleşmesini tek taraflı feshedince U-19 takımında takviyelerle yoluna devam etmek zorunda kalan Şimşekler, genç kadrosu ile sezonun ikinci yarısında aldığı 4 puan ve yüksek mücadele ile umutlarını ileri haftalara taşıdı. Keçiörengücü galibiyetinin ardından Adanaspor karşılaşmasından da beraberlikle ayrılan Kırmızı Şimşekler, Bursa’dan puan ya da puanlarla dönmek istiyor. Siyah Kırmızılı ekipte maç öncesi eksik ve cezalı futbolcu bulunuyor.

BURSASPOR ÇIKIŞ İÇİNDE

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’den şanssız bir şekilde düşen Bursaspor 500 milyonu aşan borçla sezona başladı. Bursaspor Başkanı Mesut Mestan’ın transfer yasağını kaldırmasından sonra kadrosuna yeni isimleri katan Bursaspor, ligin 16. haftasından itibaren Teknik Direktör Yalçın Koşukavak’ın yerine İbrahim Üzülmez’i getirdi. Üzülmez ile güzel bir ivme yakalayan Yeşil Beyazlılar, son 3 karşılaşmadan da galip ayrıldı. Bursaspor, geçtiğimiz hafta deplasmanda Akhisarspor’u tek golle mağlup ederek 3’üncü sıraya yükseldi.

BURSASPOR'DA 2 EKSİK VAR

Bursaspor’da bu karşılaşma öncesi önemli eksikler var. Özer Hurmacı ve Yevhen Seleznov'un yokluğunda kadroyu planlayan Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, forvette Kubilay Kanatsızkuş ve orta sahada yeni transfer Abdou Razack Traore ile maça başlamayı planlıyor. Bu durumda Emirhan Aydoğan'ın ya pozisyon değiştirmesi ya da hamle oyuncusu olarak kullanılması planı hakim. Özer Hurmacı'nın son maçta görev yaptığı sağ kanatta ise cezası sona eren Burak Kapacak'ın oynama ihtimali yüksek.

EZELİ REKABETTE 77. RANDEVU

Bursaspor ve Eskişehirspor bugün tarihlerindeki 77’nci karşılaşmalarına çıkıyor. Daha önce oynadıkları 1’i özel, 75’i resmi olmak üzere 76 maçın 23’ünü Eskişehirspor, 28’ini ise Bursaspor kazanırken, 25 maçta gülen olmadı. Bu maçlarda atılan toplam 184 golün 85’i Siyah Kırmızılı ekipten, 99’u da Yeşil Beyazlılardan geldi. Tarihlerinde ilk kez 31 Ekim 1965 tarihinde Eskişehir Atatürk Stadı’nda karşılaşan ekipler maçtan Mesut Şen ve Nihat Atacan’ın attığı karşılıklı gollerle sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Son karşılaşma ise 1 Eylül 2019’da Eskişehir’de oynandı. Bursaspor bu karşılaşmayı da 2-0’lık skorla kazandı.

SON GALİBİYETİMİZ 9 YIL ÖNCE

Eskişehirspor’un ezeli rakibi karşısında yıllarda yüzü gülmüyor. Bursaspor rakibine karşı oynadığı son 7 maçı kaybetmezken, iki takım arasındaki son 5 mücadele Yeşil Beyazlılar'ın üstünlüğü ile tamamlandı. Ligin ilkyarısında Eskişehir'de oynanan maçtı Bursaspor 2-0 kazanmıştı. Eskişehirspor rakibini son olarak deplasmanda 4 Aralık 2011 tarihinde 87.dakikada Dede’nin ağlara gönderdiği golle 1-0 mağlup etmişti.

KUTLUHAN BİLGİÇ YÖNETECEK

Siyah Kırmızılıların bugün saat 19.00'da Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Bursaspor ile oynayacağı müsabakada İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Kutluhan Bilgiç düdük çalacak. Bilgiç’in yardımcılıklarını ise Erkan Akbulut, Gökmen Baltacı yapacak. Kutluhan Bilgiç son olarak ligin ilk yarısında Es Es’in Fatih Karagümrük’le oynadığı ve 3-1 kaybettiği maçı yönetmişti.

KENETLENDİK BİR KERE

Bugün Bursaspor karşısın- yönetecek da son derece önemli bir maça çıkacak olan Eskişehirspor, bu maçın hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla tamamladı. Kırmızı Şimşekler, taktik çalışmayı yaptıktan sonra saha içinde kenetlendi ve galibiyet için ant içti. Saha içindeki bu kenetlenme Eskişehirspor taraftarlarını kritik maç öncesi umutlandırdı.


 
Kaynak : Ahmet Deniz Canoruç / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hayati 2 Şubat 2020 18:33

İşimiz çok zor.Yüzümüz güler mi???

0 1 Cevap Yaz
Esesli 2 Şubat 2020 16:00

İnşallah

1 1 Cevap Yaz
Esesli.dk 2 Şubat 2020 13:49

Bu bursa,bugun bu esesin icinden gecer,😥😥

3 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi