TikTok bunu da yapacak!

Firmaya ait TikTok, Toutiao gibi popüler uygulamalar telefonda önceden yüklü şekilde yer alacak.

2 Haziran 2019 10:06
A
a
Sütiş Eskişehir

Çinli ByteDance kendi akıllı telefonunu piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Firmaya ait TikTok, Toutiao gibi popüler uygulamalar telefonda önceden yüklü şekilde yer alacak. ByteDance bu hamlesiyle kullanıcı tabanını genişletip, 14.8 milyar dolarlık gelir hedefine ulaşmayı planlıyor. The Financial Times'ın haberine göre Türkiye'de de çok sayıda kullanıcısı olan TikTok uygulamasının da sahibi olan ByteDance'in telefonunda, firmanın uygulamaları yüklü olarak gelecek.

Kopya dönemine son

Öğrencilerin makale, ödev ya da sınav kâğıtlarında kopya çekip çekmediğini tespit edebilecek bir yapay zekanın yakın gelecekte kullanılabileceği duyuruldu. Kopenhag Üniversitesi, öğrenciler tarafından yazılan makale, ödev ya da sınav kâğıtlarının kendileri tarafından yazılıp yazılmadığını yüzde 90 oranında tespit edebilen Ghostwriter isimli yapay zekâ programının, yakın gelecekte kullanılabileceğini duyurdu. Yapılan araştırmalarda, özellikle lise ve üniversite öğrencilerinin kopya çekme, ödev ve makalelerini başka kişilere yazdırma oranında yoğun bir yükselişin olduğu tespit edildi.

WhatsApp'a iki yeni özellik

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması unvanına sahip olan WhatApp kullanıcılarına iki yeni özelliği sundu. Yeni özelliklerden birincisi sayesinde Whatsapp’ta arka arkaya gelen sesli mesajları tek tek dinlemek yerine bir dokunuşla hepsini birden dinleyebileceksiniz. Uygulamaya entegre edilen ikinci özellik sayesinde ise WhatsApp’ta bir mesajın kaç kere iletildiğini kontrol etmenizi sağlıyor.

Uber'den İstanbul kararı

Uber, İstanbul'daki faaliyetlerini bugün itibariyle durdurma kararı aldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Maalesef, çok zor bir karar almak durumunda kalarak İstanbul'daki UberXL faaliyetlerimizi 31 Mayıs tarihi itibariyle durdurduğumuzu bildirmek isteriz. Uber, Türkiye için uzun vadeli bir iş ortağı olmak istemektedir. Yolcularımıza Sarı Taksi ve Turkuaz Taksi ürünlerini sunmaya devam edeceğiz. Uber olarak Türkiye'ye olan bağlılığımızı koruyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve tüm ilgili yerel paydaşlarla beraber çalışmak istiyoruz.”

Telefonumuz dinleniyor mu?

Yeni bir skandal daha patlak verdi! Son dönemde hakkında ortaya atılan kötü haberlerden dolayı büyük ölçüde hisse kaybına uğrayan Apple'ın iPhone telefonu hakkında şok bir güvenlik açığı tespit edildi. Geçtiğimiz aylarda gelen iOS 12.1 güncellemesinin ardından kullanıcılar sürekli hata ile karşılaşmıştı. Son olarak 12.1.3 güncellemesini 'hata düzeltmeleri' amaçlı paylaşan iPhone, yeni bir güvenlik açığıyla adeta şok etkisi yarattı. iPhone kullananların sevdiği uygulamalardan biri olan FaceTime hakkında güvenlik açığı fark edildi. Görüntülü konuşma uygulaması FaceTime'da iPad veya iPhone ile arama gerçekleştirdiğinizde, karşı tarafın iOS sürümü 12.1 ise aramanızı cevaplamadığı halde onu dinleyebildiğiniz fark edildi.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi