TikTok zirvede

Son dönem Hindistan ve Çin'de çılgınca büyüyen Pekin merkezli uygulamanın açıklanan indirme oranları da bunu kanıtlar nitelikte.

19 Mayıs 2019 09:57
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Sosyal medya uygulaması TikTok büyümeyi sürdürüyor. WhatsApp ve Instagram'ı sollayan TikTok, en çok indirilen uygulamalar listesinde birinci sırada yer aldı. Son dönem Hindistan ve Çin'de çılgınca büyüyen Pekin merkezli uygulamanın açıklanan indirme oranları da bunu kanıtlar nitelikte. App Store 2019 ilk çeyrek raporu SensorTower tarafından yayınlandı. Söz konusu rapora göre, TikTok, beşinci defa üst üste en çok indirilen uygulama oldu. SensorTower'ın raporuna göre TikTok, ilk çeyrekte 33 milyondan fazla iPhone'a indirildi. Aynı sürede en yakın rakibi YouTube ise 28 milyon indirilme sayısına ulaştı. YouTube'u 27 milyon ile Instagram, 23 milyon indirme ile WhatsApp ve 22 milyon indirme ile Facebook Messenger takip etti.

Google sesimizi çevirecek

Google, Translate'ten sonra şimdi de sesleri farklı dillere çevirecek Translatotron projesi üzerinde çalıştığını açıkladı. Uygulama bu proje ile konuştuklarımızı gerçek zamanlı olarak farklı bir dillere çevirecek. Yeni hizmetin ismi ‘Translatotron’ olarak açıklandı. Çeviri sesi biraz robotu andırsa da, sesler belirli seviyede korunuyor. Şimdilik test aşamasında olan Google Translatotron platformunun ne zaman kullanılmaya başlanacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

...ve sürücüsüz kamyon

İsveç'te elektrikle çalışan sürücüsüz kamyonun ilk test sürüşü yapıldı. Kamyon, Jönköping sanayi bölgesi Ljungarum'dan aldığı malları uzaktan kumandalı operatör eşliğinde taşıdı. Kamyonu üreten şirketin Genel Müdürü Robert Falck, test sürüşü sonrası yaptığı açıklamada, dünyada ilk kez sürücüsüz elektrikle çalışan kamyonun kullanılmaya başlandığını söyledi. Bunun bir devrim olduğuna işaret eden Falck, T-Pod ismini verdikleri kamyonun trafiğe açık yolda test edildiğini kaydetti. Kamyonun 5G teknolojisi ile operatör tarafından kontrol edilebildiğini işaret eden Falck, kamyonun radar ve sensörlerle donatıldığını, 360 derece görüş açısına sahip olduğunu söyledi.

Manşet atan robot üretildi

İnsanların yazabileceği kapasitede haber başlığı üretebilen bir robot geliştirdi. ‘Axios’ adı verilen robot, yapılan işlere göre yazılara uygun mantıklı başlıklar üretebiliyor. Yapay zeka, bir milyondan fazla haberi ve haber başlığını okuyabiliyor. Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi gözüken robota imzasını atan şirketin direktörü John Bohannon, bu yöntemin bir ‘başlık Turing testi’ olduğunu söyledi. İngiliz matematikçi Alan Turing’in yaptığı testte, bir bilgisayarın zeki olarak nitelendirilebilmesi için kendisini, karşısındakine insan olduğunu kanıtlamaya çalışıyor olması isteniyordu. Yapılan bu haber başlığı testinde de yapay zekaya, hangi başlıkların insanlar tarafından hangi başlıkların bilgisayarlar tarafından üretildiği soruldu. Sonuca göre yapay zeka, insanları yüzde 50 oranında geçmeyi başardı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi