Ticaret Borsası projelerle büyüdü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ticaret Borsası projelerle büyüdü
A
a

2013’ten bu yana Eskişehir Ticaret Borsası Başkanlığını yapan Ömer Zeydan, döneminde hayata geçirilen projelerini aktardı. Zeydan’ın beş yıllık faaliyet döneminde Elektronik Satış Salonu, Kırsal Ekonomi, Çelik Hububat Silosu gibi projeleri ön plana çıkıyor.

Sütiş Eskişehir
“Borsamızın kurulduğu günden bu yana arz ve talebin buluştuğu Hububat Satış Salonu’nu modernize ederek, borsamızın gelişim ve dönüşümüne ivme kazandıran, çağı yakalamamızı sağlayan Elektronik Satış Salonu Sistemi’ne geçilmesini sağladık. Elektronik Satış Salonumuzda tarımsal emtialar reel analiz değerleri üzerinden, rekabetçi, aleni, şeffaf ve her türlü spekülasyondan uzak olarak alınıp satılmaya başladı. 2016 yılında ortalama 14 bin, 2017 de ise yaklaşık 20 bin tarımsal emtianın sistem üzerinden satışı gerçekleşti. IOS ve ANDROID sistemlere uyumlu akıllı telefon ve tabletler ile borsamızın faaliyetlerini, anlık fiyat bültenlerini, borsa haberlerini, online satış işlemlerini kolayca takip edebileceğiniz ve bizimle iletişim kurabileceğiniz, borsa yaşamınızı sınırsız erişiminize taşıyan "ETB Mobil Borsam" uygulaması ile sizlere daha da yakınız” diye konuştu.
 
KIRSAL PROJESİ TAMAMLANDI
 
Kırsal kesimde faaliyette bulunan paydaşların iş ve yaşam koşullarını iyileştirilerek bölgenin asgari refah düzeyinin arttırılmasına katkı sağlandığını belirten Zeydan, “Kırsal ekonominin ve istihdamın güçlendirilmesi gerekçelerine uygun olarak kent ve kırsal arasındaki gelişmişlik farkları azaltıldı. Çifteler ve Sivrihisar irtibat bürolarımız mekan ve cihaz olarak geliştirildi. Beylikova ilçemizde yeni bir taşınmaz satın alınarak depoları, idari binası, kantarı, lojmanı ve analiz cihazları olan irtibat büromuz hizmete alındı. İrtibat büromuz bulunmayan Alpu ve Seyitgazi İlçelerimize yeni İrtibat Bürolarımız açıldı. Bölgemizde üretilen ve Borsamızda satışı yapılan Ayçiçeği ve Yağlı tohum ürünlerinin reel analiz değerleri üzerinden işlem görmesi için yağ tayin laboratuarı kuruldu. Bölgemizde yetiştirilen büyük ve küçükbaş hayvanların beslenmesinde kullanılan yem ve yem maddelerinin kalite değerlerini tespit ederek yem üreticilerine ve yem tüketicilerine hizmet vermek üzere yem analiz laboratuarı
Kuruldu” dedi.
 
HUBUBAT SİLOSU YATIRIM PROJESİ TAMAMLANDI
 
Zeydan, “Eskişehir Ticaret Borsası yerleşkesinde bin tonluk Modüler Çelik Hububat Silosu kurulmuş ve hizmet vermeye başlamıştır. Bu proje ile Eskişehir Bölgesinde, Ticaret Borsası bünyesinde gıda güvenliğini teminen ürün piyasalarında ve çiftçi gelirlerinde istikrar gözetilerek etkin stok yönetimi, üretim, pazarlama ve tüketim zincirinde kayıpların azaltılması ve piyasaların düzenlenmesine ilişkin Eskişehir Ticaret Borsasının idari ve teknik kapasitesinin güçlendirilmesi amacıyla Tarımsal ürünlerin depolanmasına yönelik tesislerin kurulması sağlanmıştır.Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 77 bin 800 metrekarelik arsamız üzerine 2016 yılında inşaatına başladığımız 22.000 metrekarelik kapalı alana sahip endüstriyel bina, idari bina, 80 tonluk tır kantarı, laboratuvar, güvenlik binası ve çevre duvarından oluşan tesisimiz 10 ay gibi kısa bir sürede sadece Borsamız öz kaynakları ile inşa edildi ve hizmete alındı. Borsamıza ciddi miktarda düzenli gelir sağlamaya başladı” diye konuştu.
 
FİZİKİ ALANLAR İYİLEŞTİRİLDİ VE İŞLEVSELLİKLERİ ARTTIRILDI
 
Eskişehir Ticaret Borsası merkez yerleşkesinde fiziki mekanların iyileştirilmesi ve işlevselliklerinin arttırılması amacıyla Danışman Ofisleri, Sanat Galerisi, Konferans Salonu ve Tarım Aletleri Müzesinin faaliyete alınması ile ilgili çalışmaların tamamlandığını söyleyen Zeydan, “Üyelerimizin, Çiftçilerimizin bilgi ve teknik yöntemler konularında ihtiyaçlarını zamanında karşılamak, sorunlarına çözüm üretmek üzere Borsa bünyesinde Danışman Ofisleri kurduk. Tarımsal Danışman Ofisimizde Yüksek Ziraat Mühendisi Prof. Dr. Engin Kınacı  hocamız gönüllülük esasına göre çiftçilerimize hizmet vermektedir. İş Ve Meslek Danışmanlığı Ofisimizde; İş-kur ile yapılan protokol ile danışmanımız, Meslek seçimi aşamasındaki bireylere ve üyelerimizin personel taleplerini değerlendirmek üzere hizmet vermektedir. Hukuki ve Mali Danışmanlık Ofislerimize; danışman atanması ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.Başta görsel sanatlar olmak üzere, her türlü sanat eserinin sergileneceği kapasite ve konsepte tasarlanan bir Sanat Galerisini borsamız bünyesinde şehrimiz sanatçılarının sanatseverlerinin hizmetine sunduk.Başta Borsamız olmak üzere, bölgemizde düzenlenecek olan eğitim, toplantı, seminer, kongre vb organizasyonları gerçekleştirilecek teknik donanım ve fiziki yeterliliğe sahip bir Konferans Salonunu hizmete açtık. Bu sayede şehrimizde düzenlenen birçok etkinliğe Borsamız ev sahipliği yapmaya başladı.Tarımın içinde olan veya bir şekilde tarıma ilgi duyan paydaşlarımıza geçmişi anımsatmak özlem, hüzün ve sevinç duygularınızın canlanmasını sağlamak amacıyla Borsamız yerleşkesinde Tarım Aletleri Müzemizi sizlerin hizmetine sunduk” dedi.
 
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ YENİLENDİ
 
Zeydan, “Eskişehir Ticaret Borsasında 2007 yılından beri uygulanmakta olan ISO 9001:2008 Kalite Yönetimi Sistemi belge yenileme denetimini başarı ile geçirmemiz neticesinde TSE ISO 9001:2008 Kalite Belgemizin süresi 2018 yılı sonuna kadar uzatıldı. Eskişehir Ticaret Borsası Akreditasyon Belgesi yenilendi. Tüm denetimlerden başarıyla geçen borsamız Türkiye’deki Oda Borsalar arasında Akreditasyon derecesini yükselten tek Borsa oldu. İlk defa 2015 yılında Türk Patent Enstitüsüne başvurularak ETB-T.C. ESKİŞEHİR TİCARET BORSASI ismimiz ve yeni kurumsal kimliğimize uluslararası marka tescili alındı. Eskişehir Ticaret Borsasının vizyonu ile üyelerimizin bölgemizde ve ülkemizde imajını yansıtacak yaratıcı, akılda kalıcı, özgün, çağa uygun olarak tasarlanan kurumsal kimliği ( logo ) yenilendi” dedi.
 
BİRÇOK PROJE YAPTIK
 
Zeydan, gerçekleştirdikleri diğer projeleri şu şekilde aktardı, “ Bugüne kadar 60’dan fazla proje gerçekleştirerek Borsamıza değer kattık ve Eskişehir'imize kazandırdık. ETB ve Macaristan Cumhuriyetinin Türkiye Başkonsolosluğu arasında yapılan anlayış muhtırası protokolü ile Macaristan'ı ziyaret edecek Borsa üyelerinin vize işlemlerini kolaylaştırmak, uzun sureli ve çok girişli vize alınmasını sağlamak amacıyla Borsamızca ıcferans mektubu hizmeti verilmektedir. Merkez Yerleşkesinde bulunan 110 adet ti deposunun eskiyen yağmur suyu tahliye oluk yemlendi. Çat. bakımları yapıldı. İlçelerimizde borsamıza ait depoların da gerekli olan tadilatları yemleme çalışmaları yapıldı. Merkez Borsamız Yerleşkesindeki açık alana güneş enerjisi ile sıcak su sağlanarak VVC'Ier ve duş alma kabinleri yapılarak çiftçilerimizin, tarım çalışanlarının ve emtia getiren şoförlerimizin hizmetine sunuldu. Eskişehir Ticaret Borsası her yıl çok sayıda başarılı üniversite öğrencisine geri ödemesiz burs vermeye devam ediyor. Eskişehir ile Çifteler ve Sivrihisar ilçelerimizde dayanışmayı pekişmeyi sağlamak üzere halkımıza ve üyelerimize her yıl İftar Yemekleri verilmektedir.
ETB kuruluş tarihi olan 1926 yılından daha eski yıllara dayandığını ispatlayan belge ve dokümanlar bulunarak tarihi belge arşivi oluşturuldu. ETB. Buğdayda Süne Zararlısına Karşı Mücadele kapsamında çeşitli eğitimler vermiş, anketlerle araştırmalar yapmış, raporlar hazırlamış, broşürler ve kitaplar bastırmış bunları çiftçilere ve tarım paydaşlarına ücretsiz olarak dağıtmıştır. ETB ayrıca diğer paydaş kurumlara SÜNE MÜCADELESİ çalışmalarında yardımcı olmak üzere her yıl ciddi miktarda mali kaynak ayırmaktadır. ETB Bölgemiz köylerinde ve ilçelerimizde düzenlenen Yağmur ve Şükür Duası etkinliklerine maddi yardım yapmakta ve Yönetim Kurulu düzeyinde katılmaktadır.”
 Ömer Zeydan döneminde gerçekleştirilmiş projelerin devamını şu şekilde aktarıyor: “ESBİGEM A.Ş iştiraki, Beylikova Vesi Organize Bölgesi ortaklığı, Merkez Yerleşkesinde çerce duvarı inşa edilmesi, ETB-TOBB Nefes Kredisi, Merkez tesislerde kafeterya yapılması, ETB sosyal yardımları, ETB TOBB’nin Borsalar Konseyi’nde bulunması, ETB’nin Ulusal Hububat Konseyi’nde bulunması, ETB’nin sosyal medyada aktif olarak rol alması, ETB’nin akredite dergi yayınlaması, ETB’nin Ahilik etkinliklerinde bulunması, ETB’nin tarımsal bilgi yarışmaları düzenlemesi gibi birçok proje gerçekleştirdik.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi