TFF'den Eskişehirspor'u umutlandıran açıklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TFF'den Eskişehirspor'u umutlandıran açıklama
A
a

Eskişehirspor maddi sıkıntılar içinde sürüklenirken TFF'den umutlandıran bir haber geldi. Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Bankalar Birliği, kulüplerin finansal durumlarını düzeltmek için el ele verdi. 

Sütiş Eskişehir
TFF ile TBB arasındaki bu iş birliği ile kulüplerin mali alt yapılarının güçlendirilmesi, faaliyetlerini kendi gelirleri üzerine kurmaları, gelir-gider dengelerini daha sağlıklı hale getirip sürdürülebilir mali performansa sahip olmaları hedefleniyor. Kulüplerin mali disiplin içinde hareketi teşvik edilecek. Finansal sıkıntı içinde olan, uzun süredir ekonomik sıkıntıları aşamayan Eskişehirspor'a, Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Bankalar Birliği'nin projesi umut ışığı olabilir.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın imzalı yayınlanan açıklama ile futboldaki ekonomik miladın müjdesi verildi. Futbolun bir endüstri olduğu gerçeğinden hareketle yola çıkıldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "TFF ve TBB, uluslararası norm ve standartlarının da dikkate alındığı, futbol kulüplerinin sıkılaştırılmış mali kurallar çerçevesinde yönetilmesinin esas olacağı bir çalışma başlatmıştır. TBB, futbol kulüplerinin yoğun ilişkide olduğu finans sektörünü temsilen proje içinde yer almaktadır. Bu çalışma, kulüplerin mali alt yapılarının güçlendirilmesi, faaliyetlerini kendi gelirleri üzerine kurmaları, gelir/gider dengelerini daha sağlıklı kurarak sürdürülebilir mali performansa sahip olmalarını hedeflemektedir. Ulusal ve Uluslararası platformda sportif başarının devamlılığı için söz konusu mali kurallar ile kulüplerin mali yapıları güçlendirilirken daha sağlıklı bilançoya sahip olmaları ve bankacılık sektörü ile daha etkin bir ilişkinin tesisi de amaçlanmaktadır." Bu arada kulüplerin yeni transfer döneminde, sıkı mali disiplin çerçevesinde hareket edilmesini teşvik edici şekilde, mevcut bütçeleri içinde kalınmasının hedeflendiği de açıklamada yer aldı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ghepa 29 Aralık 2018 03:36

Uygulanırsa çok iyi olur. Bankalar ve TFF tarafından sürekli kontrol edilmesi durumunda kasaya giren paralar nihayetinde BUHARLAŞMAYACAK. Bu durumda bugüne kadar olan gelir ve giderler kontrol edilip hesaplar kapatılarak yeni gelecek başkan ve yönetimler eski dönemden sorumlu olmamaları gerekir. Ayrıca Halil, Mesut ve yönetimleri bugüne kadar olan gelir ve giderden sorumlu tutulmalıdır.

0 1 Cevap Yaz
262626 28 Aralık 2018 14:57

Taşıma su ile değirmen dönmez diyen atatlarımız ne güzel söylemiş.Kalıcı tedbirler gerekiyor.

0 4 Cevap Yaz
EsEs 28 Aralık 2018 14:56

EsEs öncelikler kurumlaşmalı. Kurallar kalıcı yönetici geçiçi olmalı..

0 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi