TERÖR AVRUPA'YI KALBİNDEN VURDU

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TERÖR AVRUPA'YI KALBİNDEN VURDU
A
a

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nda iki ayrı patlama meydana geldi. Terör saldırısı olduğu belirtilen patlamada resmi olmayan bilgilere göre en az 13 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı. Havalimanındaki saldırıyı canlı bombanın gerçekleştirdiği iddia edildi.

Sütiş Eskişehir
Belçika'da Brüksel Havalimanı'nda iki patlama meydana geldi. Patlamanın olduğu yerden dumanlar yükselirken resmi olmayan açıklamalara göre en az 10 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. 

BELÇİKA TELEVİZYONU: EN AZ 13 ÖLÜ 
Ölü sayısını 13 ve yaralı sayısını 35 olarak veren VRT televizyonu, havalimanındaki saldırıyı bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini iddia etti.
Belçika televizyonu RTBF'nin haberine göre de, saldırıda en az 10 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. RTBF televizyonu haberini hastane kaynaklarına dayandırdı. 
Yaralanma ve ölümlerin tavanın çökmesi ve cam kırıklarından olduğu da iddialar arasında.  

SİLAHLA DA ATEŞ EDİLDİ
Patlamadan önce silahla ateş edildiği de ileri sürüldü. Yetkililer, terör saldırısı olduğunu ifade ediyor. Patlama sonrası ülke genelinde güvenlik alarm seviyesi en üst düzeye çıkarıldı.  

APRON VE TERMİNAL BİNASINDA PATLAMA
Patlamanın biri apronda, diğeri terminal binasında meydana geldi. Bir görgü tanığı patlamalardan birinin American Airlines'in bürosunun bulunduğu yerin yakınında olduğunu iddia etti.  

Binanın dış camlarının tamamen kırıldığı, havalimanı tavanında kısmi çökme meydana geldiği ifade edilyor.  

OTEL HASTANEYE ÇEVRİLDİ 
Patlamanın ardından havalimanı karşısında bulunan otel, sahra hastanesine çevrildi. Yaralıların tedavisi burada yapılıyor.
Havalimanında bulunan yolcular güvenlik gerekçesiyle pistlere alınmıştı. Buradaki yolcuların hepsinin tahliye edildiği belirtiliyor. 

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'na doğru giden tren seferleri durduruldu. Havalimanına giden tüm yollar da kapatıldı. 

TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU 
Zaventem Havalimanı'nda tüm uçuşlar durdurulurken, havalimanına gelmesi daha önce planlanan uçuşlar başka havalimanlara yönlendirildi.  

TWITTER ÜZERİNDEN AÇIKLAMA 
Zaventem Havalimanı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Havalimanına gelmeyin, havalimanı boşaltıldı. Havalimanı bölgesinden uzak durun. Tüm uçuşlar iptal edildi" denildi. 

PARİS SALDIRGANI BRÜKSEL'DE YAKALANMIŞTI 
13 Kasım 2015'te meydana gelen ve 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan Paris saldırılarını gerçekleştiren Salah Abdeslam, gerçtiğimiz cuma günü Belçika’nın başkenti Brüksel’de yakalanmıştı.

BELÇİKA İÇİŞLERİ BAKANI ALARM DURUMUNDAYIZ DEMİŞTİ 
Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Paris saldırganı Salah Abdeslam'ın yakalanmasından sonra teröristlerin intikam niteliğindeki bir saldırı gerçekleştirebilecekleri ihtimaline karşılık alarm durumunda olduklarını açıklamıştı.

Belçika İçişleri Bakanı Jambon ''Bir terröristi yakalamak diğerlerini harekete geçirebilir, bunu göz önünde bulunduruyoruz'' ifadesini kullanmıştı.

YILDA 23 MİLYON YOLCU
Zaventem Havaalanı Belçika'nın başkenti Brüksel'in 11 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor ve yıllık 23 milyon yolcu tarafından ziyaret ediliyor.
Kaynak : Ntv
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi