Teras’da Balık

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Teras’da Balık
A
a

Başka yerde bulamayacağınız kendilerine özgü yenilikçi mezeler, ev yapımı fırından yeni çıkmış yumuşacık ekmekler, şeflerin özel tarifleriyle hazırlanmış zengin bir menü arıyorsanız doğru adrestesiniz. Eskişehir ile Ege’nin doğal tatlarını harmanlayıp buluşturan Teras Balık İşletmecisi Hasan Sarıgül ve Executive Şefi Kazım Vayıs ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirirken, sizler

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Röportaj: Follow Magazin / Esra Güneş

2015 yılından beri Eskişehir’de hizmet veriyorsunuz, konseptinizi sizden dinleyebilir miyiz?

‘Teras Balık’ olarak Eskişehir’de varolma düşüncesinden sonra, konsepti belirlemede iki temel unsur bizim pusulamızı oluşturdu. Bunlardan ilki Eskişehir’in kentsel özellikleri, diğeri ise Ege’nin doğası ile bütünleşen, adaları ile deniz kokan bir atmosferi var etmeye çalışmaktı. Bu bakımdan Anadolu’da yenilikçi, ilerici, çağdaş ve yaşanabilir bir kent olarak ortaya çıkan Eskişehir ile Ege’nin denizlerini ve doğal güzelliklerini buluşturmak istedik. Bu çerçevede, insanların kendilerini ait hissedecekleri, Eskişehir’e özel deneyimler paylaşacakları, beklentilerinin ötesinde gerçekleşen duyguları yaşayacakları bir konseptle yola çıktık. Böylece konuklarımız Teras Balık’a adım attıkları ilk andan itibaren, Eskişehir’den Ege’nin mavi ve yeşilliklerine uzanan sıcak bir atmosferde güven ve ait olma duygusunu hissetmeye başlamaktadırlar. 

Eskişehir Teras Balık

Mutfağınız ve özel menüleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Mutfağımız, konseptimize uygun olarak konuklarımızın yeni deneyimlere yolculuk edeceği; eski deneyimlerinin ise yenilenmesi anlayışı ile hizmet sunmaktadır. Bu anlayışla konuklarımızın damaklarını, başta Ege yöresi mezeleri olmak üzere, her yörenin lezzetleri ile şımartma amacındayız. Elbette bu sunumlarımızın olmazsa olmazı mevsime bağlı olarak başta balık olmak üzere, en taze su ürünleri olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle balık sunumlarımızda deneyimli aşçılarımız bilinen balık menülerinin yanısıra, konuklarımızın hiç tatmadıkları menüler hazırlayarak, konuklarımızın yeni tatlar arama beklentilerine yanıt vermektedirler. 

Eskişehir Teras Balık

Teras Balık daha çok kimlere hitap ediyor?

Yoğun bir iş gününün sonunda yorgunluğunu atmak isteyen, iş görüşmelerini misafirlerine kendilerini özel hissettirecekleri bir ortamda gerçekleştirmek isteyen, özel bir gününü sevdikleriyle paylaşmak isteyen, dost sohbetini sıcak, samimi bir ortamda gerçekleştimek isteyen Eskişehirli ve Eskişehir’e gelen, hayatının her anında kaliteli yaşam ilkesi ile hareket eden tüm bireylere ve aile saadetini güzel bir anı ile pekiştmek isteyen tüm ailelere hitap etmektedir. 

Eskişehir Teras Balık

Hizmet ve servis kalitesini yüksek tutmayı nasıl başarıyorsunuz?

Öncelikle Teras Balık’ın kuruluş ilkeleri insan odaklı olma ve kaliteli hizmet politikalarına odaklanmaktadır. Kaliteli hizmet ve servisin sadece sunum aşamasında gerçekleşmeyeceği bilincinden hareketle, hizmet süreçlerinin tüm aşamalarını kontrol etmeye ve yenilemeye çalışıyoruz. Öte yandan ekibimizin bu alanda nitelikleri yüksek olan ve yıllardır bu sektörde işini meslek olarak yürüten, birlikte çalışan ve yaptığı işten keyif alan değerli bireylerden olmasına özen gösteriyoruz. Böyle nitelikli, takım bilinci ile çalışmayı şiar edinmiş bir ekibi, kaliteli ürünlerle buluşturduğumuzda, herkesin beğenisini kazanan ve konuklarımızı mutlu eden kaliteli hizmet ve servis ortaya çıkmaktadır.

Eskişehir Teras Balık

Yemeklerin sunumları, tadı kadar önem taşır. Sunumlarınızda nelere dikkat ediyorsunuz?

Sunumlarımız, çeşitlilik ve ayrıntıya odaklanmışlık ilkelerine dayandırılmaktadır. Daha önce belirttiğim gibi beklentileri ve gereksimleri her birinin farklı olduğu değerli konuklarımızı ağırlarken, sunumlarımızı onların o anki beklentileri  ve Teras Balık’ta bulunma nedenleri ile uyumlaştırmaya çalışıyoruz. Takdir edersiniz ki Restaurant’larda her bir masanın kendine özgü bir atmosferi vardır; bu durumda her bir masaya aynı sunumla yaklaşmak doğru bir seçenek değildir. Her konuğumuzun kendini özel hissedeceği sunumları gerçekleştirerek, konuklarımızın mutluluklarını arttırma çabası içindeyiz.

Eskişehir Teras Balık

Balık ne zaman yenmeli, en taze bulabileceğimiz dönem hangisidir?

Bildiğiniz üzere, 1 Eylül tarihi itibariyle balık sezonunu açmış bulunmaktayız. Balık her zaman yenmesi gereken, sağlık açısından çok gerekli bir yiyecek olmasına rağmen, maalesef ülkemizde balık tüketimi dünya ortalamasının çok altında yer almaktadır. Yılın dört mevsimi taze balık bulma olanağımız olmasına karşın, çoğunlukla ülkemizde yoğun tüketilen balık çeşitlerinin en taze ve lezzetli hallerini sonbahar ve kış aylarında bulmak mümkün. Ama hangi balığın hangi zamanda lezzetli olduğu kadar, hangi denizden olduğuna da dikkat etmek gerekir. Zira, her denizin kendine özgü bir balık çeşidi bulunmaktadır. Örneğin Karadeniz’in kalkanı, levreği, hamsisi; Boğaz’ın lüferi, Çeşme’nin barbunu, İzmir’in çalı karidesi ve kalamarı, Akdeniz’in gridası ve mercanı sonbahar ve kış aylarında en lezzetli yenilebilecek su ürünleridir. Özellikle de Aralık ayının vazgeçilmezinin dil balığı olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Konuklarımıza da sunduğumuz balıkları bu çerçevede belirlemeye çalışıyoruz.Bu açından Teras Balıkolarak,Eskişehir’de balık tüketimine katkı sağlama ve döneminin en taze balık çeşitlerini tatma açısından da, önemli bir misyon üstlendiğimizin farkındayız. 

Eskişehir Teras Balık

Sizi diğer mekanlardan ayıran özellikler nelerdir?

Teras Balık’a ilk adımınızı attığınızda sıcaklığını hissedebileceğiniz bir atmosfer oluşturmaya çalıştık. Bu atmosferin temelinde, gerçek Ege esintileriyle süslenmiş çağdaş bir kent olan Eskişehir’in kültürünü bütünleştirmek yatıyor. Böyle bir atmosferde konuklarımız işin uzmanı olan, işe adanmış bir ekip aracılığıyla hiçbir yerde bulamayacakları lezzetlerle tanışmanın ayrıcalığını yaşamaktadırlar. Ve önemlisi en baştan beri vurguladığımız gibi konuklarımız geliştirecekleri aidiyet ve güven duygusunu hiçbir yerde yaşayamacaklar, kendilerini özel hissedeceklerdir. 

Eskişehir Teras Balık

Size özel bir tarifinizi bizimle paylaşır mısınız?

Aslında Teras Balık’a özgü pek çok farklı balık ve meze çeşidi bulabilirsiniz. Bunlardan biri olan Dil Menüyer’in tarifini sizlerle paylaşabiliriz. 

Dil balığını soyup içerisini iyice temizleyip yıkadıktan sonra tuzlu suda 1 saat bekletiyoruz. Balığımızı daha sonra tekrar soğuk suyla yıkayıp, kılçıksız yaprak kısmını unladıktan sonra tereyağında kızartıp pişiriyoruz. Sos olarak da küp doğranmış mantar, çekirdeksiz limon parçaları, kapari çiçeği ve dere otunu tereyağında flampe yapıyoruz. Daha sonra hazırladığımız sosu balığımıza ilave ederek servise hazı hale getiriyoruz. Afiyet olsun.  

Eskişehir Teras Balık

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi