Tepkiler artınca üniversite geri adım attı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tepkiler artınca üniversite geri adım attı!
A
a

Eskişehir Anadolu Üniversitesi tarafından, 2019-2020 dönemi yaz okulu uygulaması Covid-19 salgını gerekçe gösterilerek iptal edilmişti. Yüz binlerce öğrenci için mağduriyet yaratacak bu karardan yükselen tepkiler üzerine vazgeçildi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

1 milyonu aşkın öğrencinin eğitim gördüğü Açıköğretim Fakültesini de bünyesinde barındıran Anadolu Üniversitesi, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgının gerekçe göstererek bu yıl yapmayı planladığı yaz okulunu iptal etmişti.

ÖĞRENCİLERDEN TEPKİ YAĞDI
İptal kararı sonrasında öğrenciler tarafından yükselen tepkiler bir anda çığ gibi büyüdü. Mezun olmayı bekleyen yüz binlerce öğrenciyi etkileyecek bu karar üzerine, Twitter üzerinden kampanya da başlatıldı. 

ÜNİVERSİTE GERİ ADIM ATTI
Tepkiler üzerine olağanüstü toplanan üniversite yönetimi, öğrencilerin umutla beklediği karara imza attı ve yaz okulunun açılacağını duyurdu. Üniversite’nin resmi web sitesi üzerinden yaptığı duyurunun özeti şöyle: “08.07.2020 tarihinde toplanan üniversite yönetim kurulu, Yaz Okulu açılmasına karar vermiştir. Yaz Okulu sınavları Eylül ayında, pandemi şartlarının elvermesi hâlinde yüz yüze, aksi takdirde çevrimiçi olarak yapılacaktır.”
Kaynak : Arif Anbar
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Keşke 9 Temmuz 2020 10:25

Keşke biz öğrencilerden fahiş miktarda alınan dönem kayıt yenileme ücretlerinede ortak bir tepki olsaydı. Görünen o ki, birçok öğrenci bu fahiş kayıt yenileme ücretlerinden memnun. Kitap masrafı bile yapmadan bizlerden 8, 9 ders için 290, 300 tl arası dönem kayıt yenileme ücreti alıyorlar. Memleketin en büyük problemi; ucu kendine dokunmadığı sürece hiç kimse problemlere itiraz etmiyor

4 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi