Tepebaşı'nın paha biçilemeyen eserleri

Bina yapmak bir proje değildir. Müteahhit de apartmanları dikiyor, herkes yapıyor. Paranın olmadığı yerlerde böyle projeleri yapmak önemli.

10 Aralık 2018 09:21
A
a
Sütiş Eskişehir

ES TV’deki programda gazeteci arkadaşlarımızın yönelttiği sorulardan biri de Ahmet Ataç’ın “kalıcı eser” yapmadığı yönünde eleştirilerdi…

Ataç, bu eleştirilere şu yanıtı vermekle yetindi:

-Onların kalıcı eser dediği bina. Bizim hizmet binasını kalıcı eser diye tabir ediyorlardı. Bina yapmak bir proje değildir. Müteahhit de apartmanları dikiyor, herkes yapıyor. Paranın olmadığı yerlerde böyle projeleri yapmak önemli.

/…

Eser” denilince herkesin aklına başka bir şey gelir…

Kimisi eseri bina ve rant olarak görür…

Kimisi heykel, resim, müzik olarak görür…

Tepebaşı Belediyesi düzenlediği pişmiş Toprak sempozyumu sayesinde, sanırım dünyada olmadığı kadar önemli ve zengin bir heykel koleksiyonuna sahip oldu. Gelecekte, “bu eserlerin” maddi ve manevi değerinin ne kadar büyük olduğuna hep birlikte tanık olacağız!

BELEDİYE BİNALARI MAHALLEYİ TAŞINIYOR!

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, görev yaptığı süre içinde üzerine eğildiği en önemli konuların başında beldeevleri geliyor…

Ataç, “Markamız, ilk göz ağrımız” diyerek anlatıyor beldeevlerini…

Bir çok mahallede kurulan bu beldeevlerinde çocuklar, gençler, ev kadınları ve yaşlılar yararlandı…

/…

Beldeevleri olmayan mahallelerden de talep geliyor. Ancak yer olmadığı için yapılamıyor. Ataç, Gazipaşa’da bu engeli nasıl aştıklarını ES TV’de şu cümlelerle anlattı:

-Gazipaşa Mahallesi’nde beldeevi açacağız, yer yok. Nereye elini atarsan hazine! Sadece kendi aldıkları yerlerde mülkiyet var, diğer yerler hep hazine. Bir park yapacaksın hazine. Gözümüzü kapadık Beldeevini yaptık. Orası şahsi bir mal, terkedilmiş bir ev ama bahçesini görünce hayran kaldım. Hemen hayallerimde burada bu olur, şurada şu olur canlandı. Girdik, binayı topladılar. Yanda bir boşluk vardı oranın üstünü altını kapadılar. Kocaman bir salon çıktı. İnsanlar hakikaten hizmete aç. Hiçbir şey yapılmamış. Herkes arkasını dönmüş gitmiş. Mesela geçtiğimiz Pazar günü orada nasıl bir ders vardı biliyor musun? Ağaç budama.

/…

Beldeevleri, belediyeyi, başkanı halka yakın olmasını istiyor. Belediye binaları böylelikle mahallelere taşınıyor…

ATAÇ BUNALDIĞINDA NEREYE KAÇIYOR!

Tepebaşı Belediyesi 2014 yılında Yaşam Köyü’nde zihinsel engelli gençler için Montaj Atölyesini kurmuştu. Kısa süre önce Başkan Ataç ve OSB Başkanı Nadir Küpeli arasında yapılan protokol ile OSB’de yeni bir noktada hayata geçecek…

Bu projenin ne kadar önemli olduğu, sanırım pek bilinmiyor…

Devlet işletmelere diyor ki, “Sen engelli çalıştırmak zorundasın” işletme sahibi de engelliyi çalıştırıyor ama iş vermiyor. Sadece ücretini ödüyor. Böylelikle yasanın ruhunun “dışına çıkılmış” oluyor. Engelliler üretimden uzaklaştırılıyor. Montaj atölyesi ile zihinsel engelliler, kelimenin tam anlamıyla üretimin içinde yer alacak, emeklerinin karşılığını almış olacak!

Ataç, çalışan zihin engelliler için şu yorumu yapıyor:

-Çocuklarla dışarıda karşılaşıyoruz. Gelip üzerime sarılıyorlar. Hep söylüyorum kafa arkasında ne yalan var ne dolan var ne hinlik ne hırsızlık ne uğursuzluk var sadece sevgi var. İnanın bunaldığımda ben çocukların yanına gidiyorum. Böyle bir güzellik olamaz.

KARDEŞİM FİLİSTİN!

Tepebaşı Belediesi Salfeet Belediyesi ile kardeş şehir olmuştu. Başkan Ahmet Ataç ve meclis üyeleri Filistin’e gittiler. Mescid-i aksa’da namaz kıldılar.

Ataç, orada Filistinli kadın militan Leyla Halid’i hatırladığını anlatmış…

Leyla Halid’in evlilik yüzüğü bir taş değil bir mermi çekirdeğidir.

Bugün 74 yaşında olan ve ürdün’de yaşayan Leyla Halid ilk hava korsanıydı ve o dönemde hava korsanlığı çok yaygındı. Ataç, ES TV’de Halid’in o yıllarda çok kullandığı cümlesini söylüyor:

-Siz bizim çiçeklerimizi koparabilirsiniz ama baharın gelmesini engelleyemezsiniz.”

 

YAŞAM BİÇİMİBİR PROJE

Ak Partililer , “CHP’liler bu seçimi daha çok yaşam biçimi tartışmasına çekmeye gayret gösteriyorlar. Proje göstermek istemiyorlar” diyorlar…

Ataç’ın yanıtı kısa oldu:

-Yaşam biçimi de bir proje!

 

AK PARTİ’YE SALVOLAR!

-Bence AKP’de bir gevşeme başladı.

-Bir geriye dönüş başladı.

-Gevşeme var dağılma var.

- Bana göre Eskişehir’de aday bulamadılar.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
merkez ilçeli 10 Aralık 2018 22:55

tepebaşına bağlı kaç mahallede kentsel dönüşüm yapılmış kaç mahallede kapalı pazar yeri yapılmış nerelere otoparklar yapılmış kaç km alt yapı yenilenmesi yapılmış kaç km yeni yollar ve asvaltlama yapılmış başıboş sokak hayvanlarına nerelerde barınaklar yapılmış baksan sanayi sitesinin alt yapısı üst yapısı neden yapılmamış belediye çatısındaki güneş panelleri ve elektrikli araçlardan yapılan tasarruf gazetelere haber sitelerine reklam panolarına verilen reklamların maliyetini karşılıyormu devletin verdiği ödenekler alınan krediler toplanan vergiler hangi hizmetlere ve nerelere harcandı vatandaş olarak bilmek isteriz

2 1 Cevap Yaz
Gürkanca 10 Aralık 2018 16:30

Senin gibi Ankara ya angara diyenleri eğitmek için Ankaradayım.Ama boşa kürek çekiyoruz...

5 7 Cevap Yaz
Esnaf 10 Aralık 2018 16:27

Akp nin Eskişehirde ki ağır topları Büyükerşen karşısında şansları olmadığını bildikleri için aday olamadılar.(Nabi avcı,harun karacan gibi)Kurban olarak da sakallı yı seçtiler.Yazık oldu arkadaşa..

1 9 Cevap Yaz
esesli 10 Aralık 2018 10:20

ankara'da yaşayan bi eskişehirli olarak inşallah eskişehir'i akp almaz diyorum ben. istanbul ve ankara'ya bakın mahvettiler. nefes alamıyor insanlar. izmire eskişeihr'e kaçıyorlar. eskişehir'i yozgat yapmak istiyosanız akpye oy verin

6 18 Cevap Yaz
Gürkan

madem Angarayı beğenmiyon neden orada yaşıyorsun ?

12 2
Osman 10 Aralık 2018 10:12

Burhan sakallı ne cevap verir bilemem ama seviyesini düşürmeyeceğinden eminim

14 7 Cevap Yaz
Osman 10 Aralık 2018 10:04

korkunun ecele faydası yok derler . eskişehirde değişim olacak. koltuk korkusu başlamış

15 10 Cevap Yaz
Bulamadılar 10 Aralık 2018 10:03

1) Burhan Sakallı nin aday olacağı aylar öncesinden belliydi. Aday aramadilar kimse de sakallınin karşısına aday olmadi. 2) sormak gerek CHP büyükşehir e aday bulabildimi. 82 yaşındaki hoca ile yarışa girdi.

13 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi