Tepebaşı'nın Ahmet Abisi!

Fotoğrafta Tepebaşı Belediyesi’nin bir işçisi belediye başkanı Ahmet Ataç’ın koluna girmiş hararetli bir konuşma yapıyor

22 Şubat 2019 08:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ahmet Ataç - 22.02.2019
Fotoğrafta Tepebaşı Belediyesi’nin bir işçisi belediye başkanı Ahmet Ataç’ın koluna girmiş hararetli bir konuşma yapıyor.
Fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Tepebaşı ilçe başkanı Atilay Dalgıç, şu notu düşmüş:
-Bir Tepebaşı Belediyesi işçisi, bugün Şirintepe mahallesini gezen Belediye başkanı sayın Ahmet Ataç’la sokakta karşılaştı. Bir konuyu aktarmak için yanına gitti, kırk yıllık arkadaşı gibi hiç çekinmeden başkanın koluna girdi ve konuyu aktardı. İşte Tepebaşının Türkiye’nin en yaşanılabilir sekizinci ilçesi olmasının altında yatan şeylerden birisi bu tevazu ve samimiyettir.
…/…
Ahmet Ataç’ın, belediye personeliyle olan ilişkisi “mesai arkadaşlığı” şeklinde yürüyor…
Vatandaşla ilişkisi, hemşehrilik, komşuluk üzerine kurulu…
Belediye başkanı gibi davranmıyor. Siyasetçi gibi davranmıyor. Ataç için bütün bir Eskişehir tanıdık, hısım akraba…
Her aday gibi Ataç’ta geziyor. Esnafla, gençlerle, kadınlarla bir araya geliyor. Sohbet ediyor.  Kimseden oy istemiyor! Hal hatır soruyor…
Bir büyük aile oluşturmuş…
Tepebaşı’nın Ahmet abisi var!
 
 
SAKALLI’YI ÖZLEMİŞLER!
 
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı 2 gün önce Volkan Doğan’ın Yıldıztepe’de bulunan seçim ofisinde vatandaşlarla buluştu…
Sohbet etmek isteyenler, sarılanlar, fotoğraf çektirenler adeta kuyruğa girdi!
Burhan Sakallı 10 yıl boyunca Odunpazarı Belediye Başkanlığı’nı yaptı, vatandaşlar kendisini özlemiş!
Sakallı, burada yaptığı konuşmasına Atatürk’ten örnek vererek başlaması da dikkat çekiciydi:
-Tek bir şeye ihtiyacımız var, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, çalışmak, çalışmak, çalışmak...
Sakallı’nın Büyükdere, Yıldıztepe, Gültepe gibi CHP’ye yüksek oranda oy çıkan mahalle halkına yaptığı konuşmasında cümleleri adeta seçerek kullandı:
-Biz, bize oy verenler kadar, vermeyenlerin de belediye başkanıyız. Biz, bizi sevenler kadar sevmeyenlerin de belediye başkanıyız. Olduk, oluyoruz, olmaya devam edeceğiz.
 
TIRAŞ HAYATIMIZI DEĞİŞTİRİR!
Newton, hareket yasaları üzerine düşünürken, not kağıtlarından birine çoğumuzun ilk  kez  burada öğreneceği şu cümleyi karalamıştır:
-Başkasının berberi her zaman daha iyi tıraş eder. Bir karar alıp, artık o berbere giderseniz, yeni durumda şöyle bir şeyle karşılaşırsınız: Başkasının tıraşı kadar iyi sonuç alınmaz. Tekrar eski berbere dönmek istenir; fakat o,  iki tıraş arasında verilen aranın uzunluğundan aldatıldığını anlar. O andan itibaren siz ebediyete kadar lanetlenir ve bundan sonraki hiçbir berberde terk ettiğinizdeki kadar güzel tıraş olamazsanız. Newton, bu karalamayı ertesi gün tekrar okuduğunda beyninde şimşekler çakar ve "etki-tepki" yasasını nihayet formüle eder.
…/…
Yukarıdaki yazı Tanıl Bora ve Adem Erkoçak’ın birlikte yazdığı “Bir berber bir berbere” kitabında yer alıyor…
Tıraş kimi zaman hayatımızı değiştirir!
 
 
KADININ ADI VAR AMA LİSTELERDE YOK!
CHP Kadın kolları genel başkanı Fatma Köse, Eskişehir’de bir dizi temaslarda bulundu. Partiye üye olan kadınlara rozet taktı, Eskişehir’i övdü…
Kullandığı bir cümle dikkatimi çekti:
-Eskişehir’de kadının adı var!
Bu cümleyi hangi anlamda kullandığını anlamadım. Evet kadınlar için Eskişehir özgürlüklerin olduğu bir şehir! Kadınların huzur ve güven  içinde yaşadığı şehirlerin başında Eskişehir geliyor.
Ancak CHP listeleri söz konusu olduğunda “Kadının adı yok” diyebiliriz…
Sadece Eskişehir’de değil! Türkiye genelinde kadın belediye başkanlarında müthiş bir azalma var! Meclis üyelikleri listesinde kadın adayların sayısı düşmüş…
Kadın kolları genel başkanının, en azından bu konuyla ilgili bir iki kelam etmesini beklerdik!
 
GÜNÜN SÖZÜ!
Devrim korkutucudur ama seçim kampanyaları da iğrençtir. Nicolas Gomez Davila
 
Günün Karikatürü - Ali Baş - 22.02.2019
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hakan 22 Şubat 2019 11:24

Adam iki kisiyle kahveye giriyor halktan birisi gibi okey oynuyor çay ismarliyor..adam tam halk adamı. Ak parti adayı hasan tuc bir geliyor lüks araçlarla bir hava bir eda 50 kişiyle. Bunlar 31 mart ta görecekler gerçekleri..

2 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi