Tepebaşı'nda Selda Bağcan ile 2019 coşkusu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tepebaşı'nda Selda Bağcan ile 2019 coşkusu!
A
a

Tepebaşı Belediyesi ve Espark AVM işbirliğinde düzenlenen yeni yıl konserinde usta sanatçı Selda Bağcan yürekleri ısıttı. Soğuk havaya rağmen etkinliğe yoğun ilgi gösteren Eskişehirliler, adeta konser alanına akın etti

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Espark AVM işbirliğinde düzenlenen yeni yıl konserinde, sevilen sanatçı Selda Bağcan Eskişehirliler ile buluştu.
Espark açık otopark alanında gerçekleştirilen konserde sevilen eserleri seslendiren usta sanatçı, konser alanını dolduran Eskişehirlilere müzik dolu, unutulmaz bir gece yaşattı. Sahneye alkışlar eşliğinde çıkarak efsaneleşen eserleri okuyan Bağcan, “Bu konserimde sizlere kendi özgün bestelerimden oluşan protest şarkılar ve halkımızın türkülerini söyleyeceğim. Size bir şeyden de bahsetmek istiyorum; iki duayen sanatçıya yapılanlardan hicap duyuyorum, dedim. Birisi, ‘Sen siyasete bulaşma, karışma’ demiş. Ben protest şarkıcıyım, adı üstünde zaten. Dünya çapında bunun adı; protest müzik. 
Bağcan, alanı dolduran binlerce seyirciye; Yaz Gazeteci Yaz, Tatlı Dillim Güler Yüzlüm, Yalan Dünya, Minnet Eylemem, Adaletin Bu mu Dünya,  Denizlerin Dalgasıyım gibi efsaneleşen eserleri ile hem duygulu hem de coşkulu anlar yaşattı.

"Bu sahneye herkes çıkamaz!"
Konserde Espark AVM Müdürü Berkay Damgacı ile birlikte sahneye çıkan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Hepinize iyi akşamlar diliyorum. Bu gece Sevgili Selda Bağcan ve arkadaşları ile birlikte olmaktan çok mutluyuz, öyle değil mi? Bu sahneye herkes çıkamaz, sadece Selda’lar çıkar, 50 yıllık bir anıt gibi, dimdik duruyor. Bütün sanatçıların sesi gırtlağından çıkar ama Selda Bağcan’ın sesi yüreğinden çıkıyor. İnanın dünyada eşi benzeri olmayan mükemmel bir sanatçı. Bakın bu soğukta ekibi ile birlikte karşımızda, onunla gurur duyuyoruz. Yıl 1972, Selda bir şarkı söylüyor; Mahpushanelere Güneş Doğmuyor… Kimin için söylüyor, Deniz Gezmiş’ler için söylüyor. Bundan dolayı da yıllarca sahnelerden ve televizyonlardan yasaklandı. Yine de Selda’yı kimse eğip bükemedi, yine dimdik ayakta kaldı. Yine Selda Bağcan’ın şarkısında andığı Uğur Mumcu’yu da saygıyla anıyoruz. Bu gece Selda ile birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Hepinize de katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Bağcan da Başkan Ataç’a, “Çok güzel konuştunuz” diyerek teşekkür etti. Daha sonra Başkan Ataç Selda Bağcan’a çiçek, Nazım Hikmet karikatürü ve ve Selda Bağcan yazılı Eskişehirspor forması armağan ederken, Berkay Damgacı da orkestra üyelerine Eskişehirspor atkısı takdim etti.. Aldığı Nazım Hikmet karikatüründen ötürü de teşekkür eden Bağcan, “Bu güzel hediyeyi evimin en güzel yerinde saklayacağım” dedi.
Bağcan daha sonra İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı seslendirdi. Alanı dolduran Eskişehirliler de ellerindeki Türk bayrakları ile marşlara eşlik ederken, etkinlik havai fişek gösterisi ile son buldu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ramazan 28 Aralık 2018 19:28

Ulaşım şartlarından dolayı gidemedim.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi