Tepebaşı Dünyası’nı meydana getireceğiz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tepebaşı Dünyası’nı meydana getireceğiz
A
a

AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Sivri, “Tepebaşı’nda herkesin, her kesimin mutlu olduğu bir dünya oluşturacağız. Tepebaşı’nı dünya markası yapacağız. Hedefimiz dünyadan haberi olan, dünyanın haberdar olduğu bir Tepebaşı meydana getirmektir” diye konuştu.

Sütiş Eskişehir

Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Çifteler’liyim... Kadıkuyusu’dan. 43 yaşındayım. İnşaat, kömür ve akaryakıt üzerine ticaretim var. Evliyim, beş çocuğum var. İşyerim Çamlıca Mahallesi’nde. Aynı zamanda büyüdüğüm mahalle... İnsanlarla konuşmayı, vakit geçirmeyi seviyorum. Yeni insanlar, kültürler tanımak hoşuma gider. Ticaret erbabı olduğumuz için de toplumun tüm kesimiyle rahatça iletişim kurarım. AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte politik hayatım başladı. 2009-2011 yılları arasında Tepebaşı İlçe Başkanlığı yaptım. Müthiş bir koşturmaca ama çok keyifli günlerdi... 2011 genel seçiminde milletvekili aday adayı oldum. 2014’teki yerel seçimde Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi seçildim. Tüm bunların yanı sıra modern toplum için olmazsa olmaz olarak gördüğüm sivil toplum kuruluşlarıyla da bağlantımı koparmadım. MÜSİAD ve TÜGVA’da görevler üstlendim. Ve elbette Eskişehirspor... En değerli markamıza hizmet etme fırsatı da yakaladım.

Yoğun bir iş yaşamı olan Ahmet Sivri neden politikaya ilgi duydu? Siyaset yapma amacı nedir? Günün sonunda neyi hedefliyor?

Az önce de dediğim gibi insanlarla vakit geçirmeyi, onlarla konuşmayı varsa derdi sıkıntısı dinlemeyi severim. İnsanı dinlemek sorunları öğrenmek demek... Sorunları öğrenince eve gidip hiçbir şey olmamış gibi uyuyamazsınız, televizyonda diziyi keyifle izleyemez, çocuklarınızla oynadığınız oyundan zevk alamazsınız. O sorun sizin sorununuz olmuştur artık. Sorunları çözmenin yolu da belli. Topluma hizmet etmenin en kestirme yolu politikadır. Bir doktor, bir öğretmen, bir bilim insanı yıllarca eğitim alır hizmet edebilmek için... Bu şansı bulamayan bizim gibi insanlar için politika çok güzel bir araçtır. Takdir görüp seçilirsin ve ertesi gün hizmet etmeye başlarsın... Hele bir de iktidar partisinden seçilme şansı yakalamışsan her şey daha güzel olur. Akşama kadar halkın içinde geziyoruz. Bizim gittiğimiz var, bize gelenler var... Anlatılan bazı şeyler, duyduklarımız, gördüklerimiz kimi zaman bizi yaralar... O yaraların ilacı politikadır yani hizmet etmektir.

Tepebaşı’na talip oldunuz... Ne yapmak istiyorsunuz, nasıl bir Tepebaşı hayal ediyorsunuz?

Evet Tepebaşı... Çünkü Tepebaşı’nı biliyorum, tanıyorum ve seviyorum. Ömrümüz burada geçti. Cadde cadde, sokak sokak biliyorum dersem az söylemiş olurum. Ev ev bilirim... Hangi lamba yanmaz, hangi caddenin neresinde çukur var bilirim. Sadece maddi olarak değil Tepebaşı’nı manevi yönden de bilirim. Tüm dengelerini, bütün hassasiyetlerini bilirim. Zaten bunları bilmesek bu işe talip olmayız. Önce bileceksin, tanıyacaksın... Bilip tanımak da yetmez elbette... En önemlisi seveceksin... Tepebaşı’nı insanlarıyla, ağaçlarıyla, yollarıyla, kurumlarıyla seviyorum. Eksiği noksanıyla seviyorum. İnşallah eksiğini kusurunu işbaşına geldikten sonra tamamlayacağız.

Tepebaşı’nda ne yapmak istiyoruz? Öyle oturup kafamızdan proje hazırlamadık. Birilerine ‘Bize proje yapın’ da demedik. Öyle olsa yüzlerce proje açıklarız. Bizim ne yapacağımıza millet karar verecek. Sabah akşam arasında olduğumuz millet... Kağıt üzerinde kalan projemiz olmayacak. Halk isteyecek, biz yapacağız. Kaynakları doğru kullanacağız. Tek kuruşun boşa gitmesine engel olacağız. Bizim projemiz halkın derdidir... Dert neyse çözümü bizim projemizdir. Elbette bizimde yapılacaklar listesi var. En başta adil bir yönetim vaat ediyoruz. Ahmet Sivri adil bir başkan olacak. Mahalle, mevki ayrımı gözetmeyecek. Tepebaşı’nda yaşayan herkes birinci sınıf muamele görecek. Tepebaşı’nın tüm mahallelerine aynı gözle bakacağız. Batıkent ve Ertuğrulgazi aynıdır bizim gözümüzde. Ömerağa’ya ne yapacaksak Fevzi Çakmak’a da yapacağız. Uluönder, Zafer, Çamlıca, Şirintepe, Hoşnudiye, Zincirlikuyu... Kimse kendini ‘öteki’ hissetmeyecek. Adil olacağız... Tepebaşı’na dair hayallerimiz var... Kısmet olursa bunları da zamanla paylaşacağız.

Nedir hayaliniz? Bir iki cümleyle de olsa bahsetseniz...

Hayalsiz olmaz... Politikada dertler ve hayaller yan yanadır. Bir yandan halkın dertlerini çözeceğiz, öte yandan hayallerimizin peşinde koşacağız. Tepebaşı’nda herkesin, her kesimin mutlu olduğu bir dünya oluşturacağız. Tepebaşı Dünyası... Her yönden örnek alınan bir belediye hayal ediyoruz. Eğitimiyle, kültür-sanat hayatıyla, ticaretiyle farklı bir Tepebaşı... Parkımız, okulumuz, resmi kurumlarımız, evlerimiz, AVM’lerimiz farklı olacak. Tepebaşı’nı dünya markası yapacağız. Hedefimiz dünyadan haberi olan, dünyanın haberdar olduğu bir Tepebaşı meydana getirmektir. Bu imkan, bu potansiyel var.

Aday adaylığı süreci nasıl gidiyor? Neler yapıyorsunuz?

Öncelikle bu yolda yalnız değilim. Kıymetli İlçe Başkanımız İbrahim Yılmaz Kaynarca ve eski merkez ilçe başkanımız Hasan Tuç abimiz de aday adaylığı başvurusu yaptı. Yine Hasan Karakan ve Ayten Kızılsu hanımefendinin de müracaatı oldu. Aday adaylığı süreci benim açımdan çok iyi geçiyor. Bir kere partilinin desteğini, halkın ilgisini görünce ‘iyi ki bu yola çıkmışım’ diyorum. Geniş katılımlı bir aday adayı tanıtım toplantısı yaptık. STK ziyaretlerimiz sürüyor... Muhtarlara gidiyoruz. Basın ziyaretlerimiz oluyor. İlk kez gittiğim yer yok. Gittiğim hiçbir yerin yabancısı değilim. Ziyaret edeceğim yere navigasyonu kullanarak gitmem... Ya da sekreteri arayıp ‘sizin orası neredeydi’ demem. Sona doğru geliyoruz. Eskişehir ve Genel Merkez nezdinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Kaynak : Cihan Yıldırım
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi