Tepebaşı 161 belediye arasında 8. sırada

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tepebaşı 161 belediye arasında 8. sırada
A
a

Tepebaşı Belediyesi gelişimini istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam ederken, 161 belediye arasında 8. sırada kendisine yer buldu. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) Türkiye genelinde 161 belediye arasında reel verilere dayanarak yaptığı “İnsani Gelişme Endeksi - İlçeler (İGE-İ) 2017” araştırmasında Tepebaşı Belediyesi, yapılan değerlendirmeler neticesinde 4 sıra birden yükselerek genel sıralamada 8. sırada yer almayı başardı. İNGEV tarafından gerçekleştirilen araştırma kapsamında büyükşehir belediyeleri sınırları içinde yer alan ve en fazla nüfusa sahip olan 161 ilçe arasında analizler yapıldı. Yönetişim ve Saydamlık Endeksi, Sosyal Kapsama Endeksi, Ekonomik Durum Endeksi, Eğitim Endeksi, Sağlık Endeksi, Sosyal Yaşam Endeksi ve Belediye Çevresel Performans ve Ulaşım Endeksi olmak üzere 7 farklı kategoride gerçekleştirilen araştırmada, ilçeler insani gelişim açısından 4 kümeye ayrıldı. Kümeler ise Yeşil (Çok Yüksek İnsani Gelişme), Mavi (Yüksek İnsani Gelişme), Sarı (Orta İnsani Gelişme Düzeyi) ve Kırmızı (Düşük İnsani Gelişme Düzeyi) bölge olmak üzere 4 farklı grupta değerlendiriliyor. Belediyelerin karnesi hazırlanırken 65 kritere bakılıyor. Eğitim, sağlık, sosyal yaşam, yönetişim, şeffaflık, ekonomik kapasite, gelir ve tüketim durumu, çevre, altyapı ve ulaşım bu kriterlerden bazıları olarak dikkat çekerken; verilerse belediyelerin faaliyet raporlarından, merkezi istatistiklerden ve ‘gizli vatandaş’ uygulamasından elde ediliyor. 

Tepebaşı 161 belediye içinde 8. sırada 
Tepebaşı Belediyesi, akademisyenler tarafından yürütülen araştırmada yönetim tarzı, sosyal projeler, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çevre ve ulaşım kategorilerinde yapılan değerlendirmeler sonucunda geçtiğimiz yıla göre 4 sıra yükselerek 8. sırada yer almayı başardı. Listenin ilk 7 sırasında ise İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir’den belediyeler yer aldı. Tepebaşı Belediyesi ayrıca Yönetişim ve Saydamlık, Sosyal Kapsama, Sağlık ve Sosyal Yaşam Endeksi kategorilerinde Yeşil kümesinde yer alırken; Ekonomik Durum, Eğitim, Belediye Çevresel Performans ve Ulaşım Endeksi kategorilerinde ise Mavi kümesinde konumlandırıldı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi