Telefon kayıtlarında dikkat çeken ayrıntı!

ESOGÜ'de katliam yapan sanığın eşi “ O’da gelecek” diyerek, üçüncü bir şahsı işaret ediyor. Bu şahıs kimdir? Nereye gelecektir?

23 Mayıs 2019 09:13
A
a
Sütiş Eskişehir
ESOGÜ katliamı davasının iddianamesi açıklandı. İddianamenin detayları medyada yer aldı… İddianameyi ben de dikkatle okudum… Katliamı yapan Volkan Bayar’ın eşi de iddianameye göre azmettirici olarak yargılanıyor… Burada en can alıcı nokta, katliamı yapan ve 4 öğretim görevlisini katleden Volkan Bayar’ın katliamı yaptıktan sonra, eşiyle arasında geçen konuşmalar… Konuşmaların bir bölümünü aktarmak istiyorum:
V.B: Evine git Allah belanı versin senin evine git, katil ettin beni!
Eşi S.A.B: Nerdesin sen ne yaptın ya, sen ne yaptın Allah’ını seversen, gel buraya geni görecem, nerdesin noldu…
V.B: Allah belanı versin polis bekliyorum anlamıyor musun sen, ben okulun dışına doğru yürüyorum…
S.A.B: Nerdesin gel beni de al
V.B: Taksi tut git gerizekalı, taksi tut git beyinsiz, Allah belanı versin evine git evine polis gelecek şimdi.
S.A.B: Gidemem o da gelecek şimdi ben nasıl gideyim.
V.B: Kim gelecek lan
S.A.B: Beni de alırlar!
…/…
Konuşmalardan anlaşıldığı üzere sanığın eşi “ O’da gelecek” diyerek, üçüncü bir şahsı işaret ediyor. Bu şahıs kimdir? Nereye gelecektir? 

CİNAYETTEN SONRA DOKTORA TEZİ

Üniversite kampüsünde bir katliam yaşanmış. Katliamın yapan Volkan Bayar, cezaevinde… Peki azmettirici olarak yargılanacak olan eşi daha sonra neler yaptı? Bayar’ın eşinin bu olaylarla hiçbir ilgisi yok! Eşinin yaptığı bir işten kimse suçlanamaz! Bir an bu şekilde düşünelim! Böyle vahim bir olaydan sonra, normal bir insan ne yapar? Kabuğuna çekilir! Ailesinin yanına 
gider! Olayların bir süre sakinleşmesini bekler. Belki de Eskişehir’in ESOGÜ’nün acı hatıralarını hatırlamak istemez! Şehir değiştirir! Peki Bayar’ın eşi ne yapıyor? ESOGÜ’deki katliamdan sadece 12 gün sonra yönetmeliklere aykırı bir şekilde Bayar’a doktora savunması yaptırılmaya kalkılıyor! Ne oluyor biliyor musunuz? Jüri üyeleri rapor alıyor alıp gelmiyor! Daha sonra nasıl oluyorsa, yeni jüri oluşturuluyor! YÖK mü istedi, buradaki üniversite yönetimi mi istedi,  bilinmiyor? Bayar’ın eşinin  doktora tez savunması Ziraat Fakültesi Kampüsü’nde yapılıyor. Normal şartlarda bu tür tez savunmaları Eğitim Fakültesi ya da Eğitim Bilimleri Enstitüsünde yapılıyor! Hiçbir şey olmamış gibi, davranılıyor! Bir soru daha! Oldu olacak jüri üyelerinin hepsini terfi ettirseydiniz!

İŞTE BUNLAR OKULLARDA ÖĞRETİLMİYOR

İnşaat Mühendisliğinden mezun olan öğrenciler için İMO’da bir tören düzenlendi. Öğrenciler rozet ve baret taktı… İMO Başkanı Deniz Kılıç burada bir konuşma yaptı. Bu konuşma hayatın gerçekleriydi ve okulda öğretilmiyordu… Kılıç’ın “hoş geldin dersini” özeti şöyle:
• Bugünden itibaren bir parçası olacağınız inşaat sektörü ne yazık ki tamamen piyasa ekonomisinin acımasız çarkları içerisindedir.
• Denetimsiz, aşırı rekabetçi, güvencesiz ve güvenliksiz, rantçı bir ortamda ve başıbozuk bir düzensizliktedir.
• Bunun böyle olması siyasi iktidar ve bazı yerel yönetimler tarafından özellikle istenilmekte ve tüm uygulamalar buna göre yapılmakta ve yaptırılmaktadır.
• Amacı; sağlam ve güvenli yapı yapmak değil, suçlu bulmak üzerine çıkarılan yasalar…
• Amacı; doğayı, çevreyi, tarihi korumak değil, rant peşinde koşanlara alan açan planlamalar.
• Bu karamsar tabloyu sizlerin gözlerini korkutmak ve mesleğinizden soğutmak için çizmiyoruz. Tam tersine sizleri mesleğinizi daha iyi öğrenip, deneyim kazanmanızı ve mücadele etmenizi teşvik için yapıyoruz!
 

MEMLEKETTE SON DURUM!

Ankara’da üniversite öğrencisi Şule Çet, öldürülmüştü! Kadınlar cinayet ve taciz davasına dikkat çekmek için eylem yaptı! Eylem yapan kadınlara birisi tacizde bulundu ve gözaltına alındı! Memleketin son durumu bu! Pek iç açıcı değil!

MUTLULUK TARİFİ

Dünya için başarı, ego övgüsüdür. Benim için değil… Benim için başarı, mutluluktur. Kimsenin seni tanıyıp tanımaması önemli değil… Başkalarının seni tanıması ya da hiç bilinmeden, duyulmadan, fark edilmeden yaşamak hiç önemli değildir… Eğer mutluysan, başarılı olmuşsun demektir !(OSHO)

Günün Karikatürü - 23.05.2019
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Soru 23 Mayıs 2019 23:06

Eski Rektör ve Rektör Yardımcısına açılan dava yokmu

0 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi