Tek adayla demokrasi olmaz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tek adayla demokrasi olmaz!
A
a

Eskişehir CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları 5’inci olağan genel kurulunda konuşan PM Üyesi Gaye Usluer, “CHP’nin kongreleri demokrasi şöleni diyorsak tek adaylı olmamalı. Tek adayla demokrasi olmaz. Biz demokrasi yok diye şikayet eden bir partiyiz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Hasan Polatkan Kültür Merkezinde gerçekleşen genel kurula, PM Üyesi Gaye Usluer, Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Kadın Kolları MKYK Üyesi Figen Kahya, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, İl Başkanı Abdülkadir Adar, Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Doğramacı, Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Şide, il başkan adayı Metin Tomsuk ve üyeler katıldı. Tek seçimle gidilen seçimde Sultan Özçimen, yeni başkan seçildi.

İNANDIRICI OLMALIYIZ

Genel kurulda tek aday olmasını eleştiren PM Üyesi Gaye Usluer, “Dilerdim ki bu salonda merdivenlerde oturan kadınlar olsun. Dilerdim ki salonda yer olmadığı için dışarıda bekleyen kadınlarımız olsun. CHP kurultaylar ve kongrelerin partisi. CHP’nin kongreleri demokrasi şöleni diyorsak tek adaylı olmamalı. Umarım diğer seçimlerde birçok adayla çıkarız. Seçim demek rekabet demektir, tek adayla demokrasi olmaz. Biz demokrasi yok diye şikayet eden bir partiyiz. Ama demokrasi önce kendimizde başlayacak. Demokrasi emektir, durup dururken demokrasi olmaz. Bugün kadın emekse işte demokrasi kadının ta kendisidir. Biz artık kotaları istemiyoruz. Kota geçiş süreciydi, biz artık eşitlik istiyoruz. Bazen yazılı olmayanları kuralları hayata geçirebilirsek işte o zaman iktidar en yakınımızda olacak. Demokrasiyi biz getireceğiz derken inandırıcı olmak için önce kendi içimizde getirmeliyiz. Kadınız hakkımız var diyorsak demokrasiye sahip çıkmakta bu parti üyelerini oluşturan biz kadınlarındır. Biz bunu yapabiliriz buna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

SİZ OLMASANIZ KAZANAMAZDIK

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Kadınlarımızın siyasetin içine ne kadar girdiğini ve gireceğini iyi değerlendirmek lazım. Türkiye yanlış yolda, kötü yönetiliyor, karanlığa gidiyor. Burada en çok mağdur olan kadınlar. Buradan çıkış yine kadınların örgütlenmesiyle olacak. CHP en örgütlü çalışan parti. Eskişehir’de seçimleri kazanmamızın en önemli unsuru kadın arkadaşlarımızın ciddi anlamdaki mücadelesidir. Onların mücadelesi olmasaydı seçimi zor kazanırdık. Şu an sokakta en yoğun çalışan ekip CHP’li kadınlar bunu daha da genişletmemiz gerekir. Ben yeni yönetimin de bunu başaracaklarına inanıyorum” dedi. Yeni seçilen yönetim ise şu isimlerden oluştu: Ayten Akçabay, Gülbahar Çeker, Gülhan Çıtak, Arife Demir, Saide Elibüyük, Sara Güvenir, Gülay Konya, Belemir Niğdelioğlu, Ayfer Sarı, Ayşe Sönmez.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi