Tasarruf insanda başlar

Belediye sadece araçları alarak tasarrufta bulunmuyor. Aynı zamanda sigorta şirketi de kurmuş!

7 Aralık 2019 10:11
A
a
Sütiş Eskişehir

Odunpazarı Belediyesi dün yeni aldığı çöp kamyonların tanıtımını yaptı. Daha sonra da 2019 yılında yapılan çalışmaları Başkan Kazım Kurt anlattı…

Yeni kamyonların belediyeye kazandırılması önemliydi. Ancak daha önemlisi elde edilen tasarruftu…

Satın alımı yapıldıktan sonra 2.ve diğer yıllar için belediyenin yapacağı tasarruf miktarı 15 milyon 841 bin 810 lira…

Çok büyük bir rakam!

Bankalar bile kamu kuruluşlarına bu miktarda krediyi kolaylıkla vermiyor!

Belediye sadece araçları alarak tasarrufta bulunmuyor. Aynı zamanda sigorta şirketi de kurmuş! Özel sigorta şirketleri belediye araçlarını sigortalarken yüksek ücretler istemiş. Tabir yerindeyse nazlanmış!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, konuşmasında altını çizerek şu cümleyi kullandı:

-Bu tasarrufların amacına daha iyi ulaşabilmesi için arkadaşlarımızın da araçları daha dikkatli daha özenli, daha tasarruflu kullanması gerekiyor!

Tasarruf insandan başlar!

Bir işletmede, bir kurumda çalışanlarda tasarruf bilinci yoksa o işletme istediği anlamda tasarrufu yapamaz!

Başkan Kurt’a kurumdaki diğer kiralık araçları sordum. Temizlik işlerinde 16 araç daha olduğunu söyledi. Park Bahçeler’de kiralık araçlar varmış. “Onları da zaman içinde bitireceğiz” dedi…

Ekonomik darboğaz var…

Belediyelerin bütçeleri azaldı, devlet kesintileri çoğaltıyor! Kredi bulmak zorlaşıyor…

Tasarruf artık zorunlu!

Kamu kuruluşlarında kaynak yaratmanın diğer adı!

Gördüğüm kadarıyla, Odunpazarı Belediyesi tasarruf konusunda iyi başlangıç yaptı! Sosyal demokrat, şeffaf, katılımca, halkçı anlayışın yanına bir da tasarruflu bir yönetim modeli eklenmiş oldu!

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eskişehirli 8 Aralık 2019 15:19

Başımız rumuzlu arkadaş,ülkemizde AKP,li olmayanın iş,aş,atanma,ihale hakkı yok,israf istiyorsan başta Ankara,İstanbul,Kayseri,Bursa Akp,li belediyelere bakacaksın,hangi taşı kaldırsan pislik çıkıyor,sana tavsiyem her gün bir boy aynasına bak.El insaf,Arsız hırsız ev sahibini bastırır misali,edep yahuuu biraz edep,bu yalan dünyada yırtarsınız amma,O büyük Mahkeme,i Kübra da hesap vermekten kaçamayacaksınız,çünki "HAKİM"in kendisi şahit.

0 2 Cevap Yaz
Emin yılmaz 7 Aralık 2019 14:43

Kazım bey tasarruf etmeyi o araçları kullanan şoförlerin iyi ve özenli kullanmasına bağlamış . Başkanım hiç ümitlenme ben belediyenin aracını kullanırken tekmeyle vites değiştiren şoför gördüm . Bilhassa bu çöp araçlarını kullananlar zaten gönülsüz yapıyor bu işi , zaten sizede sık sık görev değişikliği için gelenler olmuştur ve olacaktır . Adam işe girerken her şeyi yaparım diye yalvarır altı ay sonra yanına yaklaşamazsın . Onun için belediyejer bundan kurtulmak için kiralamaya gitmişlerdi . Eğer oy için olsaydı yapmazlardı çünkü bu uygulama belediyedeki istihdam ortamını baltalamaktadır . Neyse hayırlısı olsun , kolay gelsin .

4 7 Cevap Yaz
baş eğmez 7 Aralık 2019 12:58

madem kendi tamirhanen de kendi aracını tamir ediyorsun o halde ne diye 5 yaşını doldurmuş arabaları Han ve Çifteler Belediyelerine veriyorsun ? bir yandan yeni araç almakla tasarruf ettiğini söylüyor diğer taraftanda savurganlık yapıyorsun..diğer belediyelerden sana ne ? Büyükşehir Belediyesi , Tepebaşı Belediyesi senin kadar bilmiyor mu ? bu araçlar kamu malı başkan , 400 bin kişinin malı !

12 7 Cevap Yaz
Hani

Neden, han ve çifteler belediyesinin araç ihtiyacı olamaz mı? Bu nasıl sığ bir bakış açısıdır ki; sanki han ve çifteler Türkiye sınırları dışındaymış gibi yazmışsın. Belediyeler arası yardımlaşma, Türkiyenin her il ve ilçesinde muhakkak vardır. İnsanlara hizmet edildiği sürece olacaktırda. Birde han ve çifteler ilçesinde yaşayanlar marstan mı geldi? Onlar vatandaş değil mi?, onlarda kamu oyunu oluşturmuyor mu? Ayıptır be kardeşim, bu yazdıkların halkı ayrıştırmaktır. Senin bakış açına göre, İstanbulun eskiyen ulaşım araçlarıda afrikaa ülkelerine hibe edilmemeliydi zaten. Sonuçta o araçlarda 16milyon vatandaşın malı değilmiydi? Değiştir bu kafayı kardeşim, çok yanlış düşüncelerdesin.

1 1
DKC 7 Aralık 2019 12:21

Kötü komşu insanı mal sahibi yapar derler, sigorta için yüksek fiyat isteyen, paragöz sigorta şirketleri utansın!!

4 9 Cevap Yaz
Eses 7 Aralık 2019 11:26

Yasa halkci baskan tasaruf ve yerli milli baskan e darisi buyuksehir belediyesine insallah

7 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi