Ahmet Ataç 15 02 2024

Tarihi rekabette 51. Yıl

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tarihi rekabette 51. Yıl
A
a

Eskişehirspor ve Ankaragücü 51 yıllık tarihi rekabette, yarın 47’nci kez  karşı karşıya gelecek.  46 maçtan 15’er galibiyet ile ayrılan iki takım, 16 karşılaşmada birbirlerine üstünlük kuramadı.

Sütiş Eskişehir
Son çalışma bugün 
Siyah-Kırmızılılar, TFF 1. Lig 11.hafta karşılaşmasında, yarın saha ve taraftarı önünde başkent temsilcisi Ankaragücü’nü ağırlayacak. Saat 15.30’da başlayacak olan maçın hazırlıklarını galibiyet parolası ile sürdüren Eskişehirspor, kritik maçın son taktik çalışmasını bugün gerçekleştirerek ve tesislerinde maç  saatini bekleyecek.
 

51 yıllık rekabet
Eskişehirspor taraftarları için tarihte her zaman ayrı bir öneme sahip olan Ankaragücü maçı öncesi, her iki takımın tarihteki maçlarına bakıldığında ise, 52 yıllık rekabette ilginç bir eşitlik var. 1966 yılından bugüne gelen ezeli rekabette 2 turnuva, 44 Süper lig maçı olmak üzere toplam 46 maçta karşı karşıya gelen Eskişehirspor ve Ankaragücü mücadelesinde, her iki takım da birbirleri karşısında 15’er galibiyete imza atarken, 16 karşılaşma ise beraberlik ile sonuçlandı.
 

Eşitlik bozulacak mı?
1966 yılında ilk kez yoları Süper ligde birleşen iki takımın, tarihlerindeki ilk maçını Ankaragücü sahasında 4-1’lik galibiyetle kazanırken, 2012 oynadıkları son mücadeleyi ise bu kez Ankara’da 5-2’lik galibiyetle kazanan taraf Eskişehirspor oldu. Galibiyet sayısında olduğu gibi, takımların birbirlerine attığı gol sayısında da eşitlik var. Kırmızı Şimşekler, Ankaragücü filelerine 46 maçta 59 gol gönderirken, kalesinde de yine 59 gol gördü. Yarınki karşılaşmada bu eşitliğin Eskişehirspor lehine değişmesi bekleniyor.
 
 
Atatürk’te Eskişehirspor üstün 
51 yıllık rekabette bugüne kadar aralarında oynadıkları 46 maçtan 25 tanesini Eskişehir’de oynayan iki takımın bu maçlarında ise, Eskişehirspor’un üstünlüğü bulunuyor. Şimşekler 25 maçtan 9 galibiyet elde ederken, sahasında 6 yenilgi aldı. 10 karşılaşmada ise takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.  Tarihlerindeki 46 maçın 44’ünü Süper ligde, 2 maçı ise özel turnuvada oynayan her iki takım, TFF 1. Ligde ise ilk kez birbirlerine rakip olacak. Ezeli rekabette son maçlarını 2012 yılında Ankara’da oynayan ve ardından Süper lige veda eden Ankaragücü, 3 Mart 2012’de oynanan bu maçtan 5-2’lik yenilgiyle ayrılmıştı.
 

Ankaragücü taraftarı alınmayacak    
Eskişehirspor ve Başkent ekibi arasında yarın oynanacak 47.randevu öncesi ise nefesler tutulmuş durumda. Eskişehirspor taraftarı önceki gün satışa çıkan maçın biletlerine büyük ilgi gösterirken, Yarın Yeni Eskişehir Atatürk Stadı tribünlerinde sezonun seyirci rekorunun kırılması bekleniyor. Pazar günü saat 15.30’da oynanacak karşılaşmaya ise, güvenlik nedeniyle Ankaragücü taraftarı alınmayacak. Geçmiş yıllarda iki takım taraftarları arasında yaşanan üzücü olaylar nedeniyle, İl Spor Güvenlik Kurulu bu kararı aldı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi