Tabiat Harikası Akdağ’Da Kış Güzelliği Havadan Görüntülendi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tabiat Harikası Akdağ’Da Kış Güzelliği Havadan Görüntülendi
A
a

Afyonkarahisar-Denizli Sınırlarındaki Doğal Güzelliği Ve Yaban Hayatı İle Dikkati Çeken Akdağ, Etkili Olan Yoğun Kar Yağışı Sonrası Kış Güzelliğiyle De Adeta Doğaseverleri Kendisine Çekiyor.

Sütiş Eskişehir
Afyonkarahisar-Denizli sınırlarındaki doğal güzelliği ve yaban hayatı ile dikkati çeken Akdağ Tabiat Parkı, etkili olan yoğun kar yağışı sonrası kış güzelliğiyle de adeta doğaseverleri kendisine çekiyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Sandıklı Şefliği ekipleri tarafından havadan görüntülenen Akdağ, eşsiz bir manzara sunuyor. En yüksek zirvesi 2 bin 446 metre olan Akdağ, etkili olan kar yağışı sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Sandıklı Şefliğinde görevli Orman Mühendisi Yasin Ayalp tarafından havadan görüntülendi. Sandıklı ilçesi sınırlarında Kocayaylası ile Denizli’nin Çivril ilçesinde Sığırkuyruğu Yaylası, geniş karaçam, çam ormanları ve meşeliklerine yağan kar kartpostallık görüntüler oluşturdu. Akdağ’a son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlarla yapay baraj göleti, günübirlik kullanım alanlarına bungalov evler, piknik yerleri ve çocuk oyun alanları yapıldı. Endemik 124 bitkiyi bünyesinde barındıran Akdağ’daki Tokalı Kanyon, zengin yaban hayatında çok sayıda yılkı atları ve kızıl geyikler de turistlerin ilgisini çekiyor.
Kış aylarında kar yağışları sonrası beyabyz gelinliğini giyen Akdağ, buz tutan baraj göleti ve muhteşem manzarasıyla doğaseverlere ve fotoğraf tutkunlarına ayrı güzellik sunuyor. Karlar altındaki Akdağ, ihtişamlı doğası ve tertemiz havasıyla kamp yapmak isteyenleri de kendisine çekiyor.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi