Sürekli sahada olan bir yönetimdik

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sürekli sahada olan bir yönetimdik
A
a

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, “Sürekli sahada olan bir yönetimdik. Mahalleleri, köyleri, muhtarları gezdik. Sorunları not aldık. Kazım Başkanımıza ilettik. Köprü vazifesi gördük” dedi.

Sütiş Eskişehir
Sallarel, ES TV’de Murat Taşkın ve Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı. Sallarel, “3 Aralık Pazar günü kongremizi yapacağız. Muhtarları, oda başkanlarını, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini hepsini davet edeceğiz. Sadece üyeleri değil halkımızı da davet ediyoruz. Buradan çıkacak ekip, 2019 seçimlerine götürecek. Bu enerjiyi, coşkuyu Odunpazarı’na, Eskişehir’e yaşatmak istiyoruz. Sürekli sahada olan bir yönetimdik. Mahalleleri, köyleri, muhtarları gezdik. Sorunları not aldık. Kazım başkanımıza ilettik. Köprü vazifesi gördük” dedi.
Göreve geldiklerinde partide arşiv olmadığını ifade eden Sallarel, şöyle devam etti: “Çoğu üyeye ulaşamadık. Telefon numaraları güncel değildi. Mahalle çalışma grupları oluşturduk. Yeni mahalle temsilcimizi belirledik. Bilgileri güncelledik. Göreve geldiğimizde 7 bin 300 üyemiz vardı. Bunların yaklaşık dört binine ulaşamıyorduk. Biz çalışacağımız arkadaş sayımızı artırdık. Sandıklarda bile sıkıntı oluyordu. Şu anda bizim sandıklarımız yüzde yüz güvenli. Üye sayımız 8 bin 200’e ulaştı. Bu üyelerin 6 bin küsuru delege seçiminde oy kullandı. Bu bir başarıdır. Yedi mahallede üyemiz yoktu. Oralarda üye yaptık. Sandıkları onlara emanet ettik.”

Emek’te yoğun bir çalışma yürüttüklerini anlatan Sallarel, “Sürekli oraya özen gösteriyoruz. İlk gittiğimizde bana ‘niye geldin’ dediler. Seçim mi var, nereye adaysın, dediler... Size merhaba demeye geldim dedim. Bir ay sonra tekrar gittim. Sen gelmiştin galiba dediler... Üçüncüye gittiğimde ‘hoş geldin başkanım’ dediler. Sadece seçim dönemi gidilmiş. Bu nedenle bir iletişim kurulmamış. Şimdi oturup çay içiyoruz, siyaset yapabiliyoruz, dertlerini dinliyoruz, sorunlarını çözüyoruz. Kadın kollarımız oradaki kadınlarla iletişime geçebiliyor. Emek ve 71 Evler’de kadınlar, bizim kadın kollarını güne davet etmeye başladı. Odunpazarı belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışını hissetmeye başladılar. Oradaki insanlarla aramızda bir sıcaklık, bir iletişim var” diye konuştu.
Sallarel, 85 mahalleye en az üç beş defa gittiğini belirterek, şöyle konuştu: “Gitmediğimiz mahalle yok. 50’si köyden mahalleye dönen mahalle. Gerisi merkez mahalle... Köyde, kahvede nerede olursa olsun insanlarla anında iletişim kuruyoruz, sohbet ediyoruz. İnsanlar şikâyetlerini anlatıyor. Belediye ile ilgili olanları çözüyoruz. Emekliler geçinemediğini söylüyor. Öğrencilerin iş ve gelecek sıkıntısı var. Taşeron problemi var. Ziyaretlerde bunu da çok duyuyorum.”
“Türkiye’deki en rahat ilçe başkanlarından bir tanesiyim” diyen Sallarel, “Kazım Kurt gibi çok tecrübeli bir politikacıyla çalışıyorum. Göreve geldiğinden bu yana yaptığı işleri de kamuoyunun gördüğünü hissediyorum. Rahatlık var ama sahayı da boş bırakmıyoruz. Ziyaretleri, çalışmaları yapıyoruz. Kazım Bey, 11 halk merkezi, iki gençlik merkezi, 13 kütüphane, açık hava kütüphanesi, festivallerle beraber üç orman yapmış... AK Parti’nin Eskişehir’deki temsilcileri Burhan sakallı döneminde yapılan beş şey saysınlar... Sayacaklarını düşünmüyorum. Burhan Bey’in meclis üyesi şu an ilçe başkanı” diye konuştu.
 
Sallarel, sohbet sırasında konunun AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’a gelmesini “Gelir yani sonuçta sohbet ediyoruz. Odunpazarı’nı konuşuyorsak Volkan Doğan’a elbette gelmesi gerekiyor. Şu anda muhalefette... Ellerinde olan bir belediyeyi kaybetmenin hırçınlığını yaşıyorlar” dedi. Sallarel, “Memnun musunuz muhalefetten” sorusunu “Ben memnunum. Kendisinden de memnunum. Böyle devam eder inşallah. Yaptığı muhalefetten ben memnunum. Çünkü biz sahaya çıktığımızda halkın içinde gezebiliyoruz. Her mahalleyi, her caddeyi gezebiliyoruz. Rahatça insanların arasına katılabiliyoruz. Biz sadece cami avlularında siyaset yapmıyoruz” diye cevapladı.
 
Sallarel, parti içi tartışmalar ve İl Başkanının Odunpazarı’na yakınlığı iddiaları için şöyle konuştu: “İl başkanımız herkese yakındır aslında. Ama algı açısından farklı bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Biz aynı binada görev yapıyoruz. Belki bununla ilgili bir problem olabilir. Bunların basın önünde konuşulması doğru değil. Bu bizim aile içi meselemiz. Ama oluyor, bazen benimde olmuştur. Söylenmemesi gereken şeyi basının önünde söylemiş olabilirim. Bunu biraz daha evin içinde konuşursak sorunu aşılır. İl başkanının Odunpazarı’na yakın, Tepebaşı’na uzak olduğunu kabul etmiyorum. Bu çift taraflı bir şeydir. Bir taraf yakın. Bir taraf uzak duruyorsa bunun bir sebebi vardır. Bu iletişim sorunundan kaynaklanabilir. Aslında basının yazdığı gibi de değil. İl başkanını herkese aynı özeni gösterdiğini biliyorum.”
Sallarel, “Kongrelerden sonra Tepebaşı’nı taşımak il binasına gibi bir hedefimiz var. Kadın kolları, gençler, Tepebaşı hep bir arada olalım diyoruz. Aynı binada olsak bu sorunlar yaşanmaz. Uzaklık sadece binaların uzak olmasıdır” dedi.
 
Belediye başkanı niye karışmayacak?
Sallarel, “AK Parti’de işaret edilen aday seçiliyor. CHP’de de belediye başkanları belirliyor. AK Parti’den bir farkınız var mı” sorusunu “Belediye başkanı uyumlu çalışabileceği bir ilçe başkanı ister. İlçe başkanı da uyumlu çalıştığı belediye başkanıyla daha başarılı olur. Kazım Bey karıştı. Ahmet Bey karışmadı diyorlar. Karışabilir, karışması da en doğal hakkıdır Ahmet Başkanın. Karıştı diye de eleştirilmemeli. Kazım Bey’in de eleştirilmemesi gerekiyor. Sonuçta doğal delegeler... Her delege çalışma yürütüyor. Belediye başkanı niye karışmayacak? Belediye başkanlarımızın karışmasını çok doğal buluyorum. Ben de belediye başkanı olsam karışırım. Meclis grubunun başkanıyım ben. Orada siyasi kararları beraber alıyoruz. Uyumlu olmayan bir ilçe başkanı olsa çalışmalar yürüyebilir mi” dedi.
 
Sallarel, Büyükdere’de delege seçim sonuçlarıyla ilgili olarak “İki sene boyunca yaptığımız çalışmalarla bu seviyeye geldi. Önceki dönemde bizimle birlikte olmayan arkadaşlar bizimle beraber oldu. Sürekli gittik konuştuk. Onların kahvesinde oturduk, çay içtik, yemek yedik. İki yıl boyunca yaptık. Seçimi kaybettiğimiz insanlarla oturduk kalktık. Onlar bizim arkadaşımız. Çaycı Ayhan, Minür Gül, Doktor Muharrem dediler... Muhalif demek istemiyorum. Ufak tefek iletişim sorunları nedeniyle beraber çalışamadığımız arkadaşlar diyelim. Bu sorunu iletişimle, sohbet ederek ve samimiyetle aştık. Ali Rıza abi ile de konuştuk. Ama arkadaşlar çift liste çıkma kararı aldı. Ben çok karışmadım... Onların kendi aldığı bir karardı” diye konuştu.
 
Sallarel, “Engellemelerle karşılaşıyoruz. Şehri Derya ve Orman Fidanlığı’nda gördük bunu... Oraları takip edeceğim. Nasıl işletiyorlar? Güvenliği nasıl sağlayacaklar? Çiçeğini nasıl koruyacaklar, çöpleri nasıl toplayacaklar? Göreceğiz yazın ne olacak? Eskişehir halkının yararına olan her şeye karşı çıkıyorlar. Ellerinde olan Odunpazarı’nı kaybetmeye hazmedemiyorlar. Hırçınlıkları bu yüzden diye düşünüyorum. 2019 hedefimiz en az yüzde 50 ile kazanmak istiyoruz. En büyük hedefimiz bu. Kırsalda en az dört-beş ilçe daha kazanmak istiyoruz. Oralarda ciddi iş yapılmamış. Başkanlar zaten ilçede oturmuyorlar. Vatandaş, belediye başkanını göremiyor. Hizmet yok oralarda... Sivrihisar Belediye Başkanı üzerinden algı oluşturuyorlar. Odunpazarı adayı olacağı söyleniyor önce kendi ilçesini güzelleştirsin” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi