Süper Lig'den düşen son takım belli oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Süper Lig'den düşen son takım belli oldu!
A
a

Spor Toto Süper Lig'den düşen son takım Osmanlıspor oldu. Akhisarspor, Kayserispor deplasmanında 2-1 kazanarak 3 puanı aldı ve ligde kalmayı garantiledi. Bu sonuçla Osmanlıspor ligden düştü

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Osmanlıspor, üç sezondur mücadele ettiği Spor Toto Süper Lig’e veda etti. Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor, deplasmanda Kayserispor’u 2-1 yendi. Bu sonuçla puanını 39 yapan Ege temsilcisi, kümede kalmayı garantiledi. Beşiktaş’a dün sahasında 3-2 yenilerek 33 puanda kalan Osmanlıspor, Teleset Mobilya Akhisarspor’un elde ettiği galibiyet sonrası bitime bir hafta kala küme düştü.

Osmanlıspor, Kardemir Karabükspor ve bir diğer başkent temsilcisi Gençlerbirliği’nin ardından Süper Lig’e veda eden üçüncü takım oldu. Böylece iki başkent temsilcisi Gençlerbirliği ve Osmanlıspor aynı kaderi paylaştı. 36 puanlı Atiker Konyaspor’un, ikili averajda Osmanlıspor’a üstünlüğü bulunuyor. Başkent ekibini sahasında 1-0 yenen Atiker Konyaspor, rakibiyle deplasmanda golsüz berabere kaldı. 

Kardemir Karabükspor, Gençlerbirliği ve Osmanlıspor önümüzdeki sezon Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek.

TFF küme düşürmüştü 

Başkent temsilcisi, Spor Toto Süper Lig’de daha önce de Ankaraspor ismiyle 2004-2005 sezonundan itibaren 6 sezon boyuncu boy göstermişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2009-2010 sezonunda başkent ekibini, "Ankaragücü ile arasında sportif rekabeti engelleyici bağ bulunduğu" gerekçesiyle bir alt lige düşürülmüştü. Başkent temsilcisi, TFF tarafından bir alt lige düşürüldükten üç sezon sonra Spor Toto 1. Lig’e katılarak profesyonel liglere geri dönmüştü. 2014-2015 sezonu öncesi Osmanlıspor adını alan mor-sarılı takım, yeni ismiyle Spor Toto 1. Lig’e katıldığı ilk sezonda Süper Lig’e çıkmıştı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi