Sulama Göletinden Arazilere Su Verilecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sulama Göletinden Arazilere Su Verilecek
A
a

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bayırköy Belediye Başkanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan sulama göletinden arazilere su verilmeye başlanacağı duyuruldu.
Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman’ın yaptığı açıklamada, “DSİ sulama kanallarından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın, belediyemize gelerek ya da mahalle muhtarlıklarımızda abonelik yaptırmaları önemle rica olunur. Başvuru sırasında ad-soyad, T.C Kimlik Numarası ve kullanılmak istenen suyun miktarı belirtilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verildi.
Açıklamasının devamında, basınçlı sulamanın faydaları hakkında bilgi veren Başkan Yaman, “Ürün miktarında artış meydana gelmektedir. Salma sulama ile yapılan sulamaya göre hem daha ekonomik hem de daha verimlidir. Suyun ve gübrenin kontrollü verilmesi hem verim artışını hem de doğal kaynaklarımızın sürdürülebilirliğini sağlar. Ülkemizin su kaynaklarının kıt olduğu ve sulanabilecek arazilerimize yetmediği düşünüldüğünde ülkemizin su kaynaklarının korunması adına hayati önem arz etmektedir”dedi.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi