Soy ağacı sorgulama açılacak mı?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Soy ağacı sorgulama açılacak mı?
A
a

Hizmete sunulduğu ilk gün fazla talepten arızalanan alt üst soy ağacı bilgisi sorgulama sisteminde yeni düzenleme yapılıyor.

Sütiş Eskişehir
Soyağacı sorgulamak isteyen vatandaşl sıraya alınacak...

​E-devlet üzerinden hizmete giren Soy ağacı öğrenme sistemi çok fazla ilgi gördü. Sistem aşırı yük sebebiyle çökünce soyağacı sorgulama sistemi geçici olarak devre dışı bırakıldı. E-Devlet uygulamasında nüfus kısmında yer alan soy ağacı öğrenme sistemi hala hizmet veremiyor. Yoğun talepler devam ederken Alt-Üst Soy Sorgulama Uygulaması hakkında önemli açıklama İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner'den geldi. Güner'e soy ağacı öğrenme sistemi ne zaman aktif olacak sorusu yöneltildi.

Soy ağacı öğrenme sistemindeki son durum
 
Soy ağacı öğrenme sorgulama sistemi için E-devlete girenler hayal kırıklığı yaşıyorlar. E-devlet üzerinden yapılan alt üst soy ağacı sorgulama sistemi hala yoğunluk sebebiyle devre dışı. Soy ağacı öğrenme sistemine ulaşanlar "Altsoy ve üst soy bilgi servisinin daha hızlı ve kesintisiz sağlanması için teknik çalışmalar devam etmektedir. Çalışmaların tamamlanması sonrası hizmet kullanıma açılacaktır." uyarısıyla karşılaşıyorlar.
 
4 MİLYON ZİYARETÇİ
 
Sistemi kilitleyen yoğunluğa dair rakamlar da ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanlığı’nın ilgili birimindeki kayıtlara göre o gün E-Devlet uygulamasına 4 milyon kullanıcı giriş yaptı. Kayıtlara göre bu rakam daha önceki girişlerin en az 3 veya 4 katı... Zira E-Devlet’in günlük kullanıcı sayısı 1 ile 1.5 milyon arasında... Siteye giren 4 milyon kişiden sadece 737 bini sistem kilitlenmeden önce Altsoy-Üstsoy sorgulama sayfasına gidebilmiş. Bunların da sadece 310 bini işlemi başarıyla tamamlayıp kayıt alabilmiş...
 
SOY AĞACI ÖĞRENME NE ZAMAN AÇILACAK ?
 
Talebi normal gördüklerini söyleyen Güner, "Vatandaş biraz sabretsin. Anne ve babalarıyla daha fazla konuşup onlara sorsunlar. Biz hizmetimizin arkasındayız. Ne zaman açılacağı ile ilgili net tarih vermek çok zor. Kısa zamanda açılacak" dedi. Güner soy ağacı öğrenme taleplerinin sıraya konulacağını söyledi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi