Sorumluları uyarıyoruz! Eskişehir'de deprem...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sorumluları uyarıyoruz! Eskişehir'de deprem...
A
a

Eskişehir ve Kütahya deprem riskinin yüksek olduğu bölgede yer alıyor. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Can Ayday Eskişehir ve Kütahya’da deprem riskinin yüksek olduğunu hatırlatarak ilgililere uyarılarda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri... TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Can Ayday deprem riski ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz hafta içinde ülkemizde başta 22 Ocak 2020’de Manisa-Akhisar’da büyüklüğü 5.4, ardından Ankara-Akyurt büyüklüğü 4.5 olan depremler yaşandı. Jeoloji mühendisleri odası olarak deprem ülkesi olduğunu her fırsatta yenilediğimiz ülkemizde bu ve bunun gibi depremlerin yaşanması kaçınılmazdır. Jeoloji Mühendisleri Odası olarak bu doğal afete karşı en önemli görevimiz halkımızı uyarmaktır. Odamız Genel Merkezi Yönetim Kurulu bu konuda bir Basın Açıklaması yaparak sorumluları ve ilgilileri bu konuda yeniden uyarmıştır. Bu uyarı içinde yaşadığımız yerleşim yeri olan “Eskişehir ili ve yerleşim yerinin deprem üretme potansiyeli yüksek aktif fayların geçtiği hatlar üzerine oturduğu” vurgusu yapılmıştır. Bu vurgu bilimsel araştırmalara dayanmaktadır. Bu nedenle biz TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi olarak şubemize bağlı illerden Eskişehir ve Kütahya’da deprem riskinin yüksek olduğunu bir kez daha açıklamak ve hatırlatmak isteriz. Bu konuda tüm ilgili ve sorumluları uyarmayı görev biliriz.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İlhan 25 Ocak 2020 21:24

Uyarsan ne olacak porsuk nehrinin kenarına şehri ben mi kurdum? Ne yapması gerekecek? Beton binaları çelik ile değitirecek misiniz? Böyle bir imkan var da kim kullanmamış? Hariçten gazel atmak ne kolay di mi mimarlar odası? O yapılan bütün binalar sizin izniniz ile yapıldı! Dolayısyla en büyük suçlu da sizsiniz. Boş atıp dolu tutmaya kalkmayalım.

0 0 Cevap Yaz
Vatandaş 25 Ocak 2020 17:16

Depremler gündemde olunca mı aklınıza geliyor ? Zamanında işinizi yapsanız olmaz mı ?

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi