Son teknolojik yenilikler ESO’da sergilendi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Son teknolojik yenilikler ESO’da sergilendi
A
a

Teknoloji alanındaki son yenilikler Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) sanayicilere ve meslek liselerine tanıtıldı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Teknoloji alanındaki son yenilikler Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) sanayicilere ve meslek liselerine tanıtıldı. 
ESO tarafından düzenlenen 11'inci fuarda Eskişehir’deki Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji firmaları geliştirdikleri son teknolojileri sergilediler. Fuara; Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi, ARİNKOM ve ETTOM bünyesinde bulunan teknoloji firmalarının yanı sıra AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, meslek liseleri, kamu kurumlarının il müdürleri ve sanayiciler katıldı. 
Fuar açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, "Türkiye’nin çıkış yolu teknolojide, markada, tasarım ve inovasyon da. Ancak Eskişehir’de teknoloji üreten firmalarımızın sayısını da mutlaka arttırmak zorundayız. Bugün fuarda 40’a yakın firma var. Bu sayıyı daha artırıp farkındalık oluşturmalıyız. Sanayici ile direk iletişimde olan 40-50 firmanın olması Eskişehir için düşük bir rakam. Ancak bu bir başlangıç. Bu işleri iyi tanıtmak ve özendirmek gerekiyor" dedi. 

"Daha çok bir arada olmalıyız" 

Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetici şirketi Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP) Genel Müdürü Ali İhsan Karamanlı ise, "Fuar katılımcıların büyük çoğunluğu ATAP’ın girişimcileri. 40’ı akademisyenden oluşan, kendi atölyesini kuran farklı 120 firmamız var. Burada amaç sanayiciyi bizim yanımıza çekmek ve sanayicilerle daha çok çalışmalarda yer almak istiyoruz. Önemli projemiz var. ATAP firmaları ile endüstriyi birleştirip sanayicinin teknoloji çalışmalarını artırmak istiyoruz. Projelerimiz kapsamında, sanayicilerin ihtiyacı olan tasarım işlerini gerçekleştirmek, yeri ürün tasarımlarını geliştirmek, özellikle KOBİ’lerin prototip ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Mühendislik projeleri dışında bir de danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. Fuarda bizlere yer verdikleri için ESO’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Gelecek umutla bizimdir.” diye konuştu. 

"Sanayicilerimizle buluştuk" 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çabuk da, "Eskişehir’de Teknopark ile sanayicilerin buluşması, işbirliklerinin artması beklediğimiz bir konuydu. Sanayi odasına bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Bu fuar bizim ve sanayicilerin buluşması için büyük adım. Daha fazla sanayici ile işbirliği yapmak adına tüm sanayicileri birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Ar-Ge, inovasyon çalışmaları için firmalar şehir dışından hizmet alıyor. Teknopark firmalarımızı daha iyi tanıtmamız, sanayiciler ile daha iç içe olmamız gerekiyor. Çok dinamik, farklı illere hizmet veren teknopark firmalarımız var. TTO ile sizlerle beraber paydaş olmaya hazırız. Mutlu, başarılı çıktıları olan bir gün olsun istiyoruz.” şeklinde konuştu. 
Fuarın açılışından sonra teknoloji firmaları sanayiciler ile liseli gençler fuarı birlikte gezdi ve son yenilikleri inceleme fırsatı buldu. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi