Somali'den Eskişehir'e iş birliği arayışı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Somali'den Eskişehir'e iş birliği arayışı
A
a

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) iş birliğiyle geçen ay düzenlenen Eskişehir-Afrika Ülkeleri Sanayi, Turizm ve İş Konseyi meyvelerini vermeye başladı.

Sütiş Eskişehir

TÜMSİAD Şubesinden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir-Afrika Ülkeleri Sanayi, Turizm ve İş Konseyi toplantılarına katılan Somali Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Mohamed Adam ve Somalili iş adamı Mash General Trading Mohamed Ahmed, 20 gün aradan sonra yeniden geldiği kentteki fabrika ve firmalara ziyaretler gerçekleştirdi, ikili iş görüşmeleri yaptı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen TÜMSİAD Şube Başkanı Ali Engiz, düzenledikleri etkinliklerin sonuçlarını vermeye başladığını belirterek, iş insanlarının iş birliği arayışı için kente gelmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Bütçeden ayrılan teşvik ve yatırım tutarlarının şirketlere can suyu olacağını ve dışa bağımlılığı azaltacağını aktaran Engiz, "Her alanda yerlileşmenin vakti geldi. Teşvikler yatırımcıyı da üretime ve ihracata sevk edecek. Ürettikçe büyüyen ve sağlam adımlarla yürüyen bir ülke olacağız." yorumunu yaptı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi