Sokak hayvanları Odunpazarı'na emanet

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sokak hayvanları Odunpazarı'na emanet
A
a

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir'in diğer belediyeleriyle protokol imzalayarak 9 ilçede sokak hayvanları için çalışmalara başladı. 

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan sokak hayvanları rehabilitasyon protokolü çerçevesinde Han, Mahmudiye, Sivrihisar, Seyitgazi, Mihalıççık ve İnönü belediyelerinin ardından 2017 yılı Aralık ayı sonunda Sarıcakaya ve Alpu Belediyeleri ile de protokol imzaladı. Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yapılan bu protokollerle Odunpazarı ilçesi ile birlikte 9 ilçede çalışma yapmaya başladı. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü toplama ekipleri yapılan protokol gereği Alpu ilçesinde yapılan ilk çalışmada 55’i yetişkin 52’si yavru olmak üzere toplam 107 adet sokak köpeğini alarak Odunpazarı Belediyesi Hayvan Barınağına götürdü. Odunpazarı Belediyesi Hayvan Barınağında yapılan kısırlaştırma, aşılama ve tedavi işlemlerinin ardından işaretlenen köpeklerden 4’ü barınakta, 1 tanesi de Alpu ilçesinde sahiplendirildi. 21 köpek tedavileri bittikten sonra kanun gereği alındığı bölgeye bırakılırken, 29 adet sokak köpeğinin tedavi ve kısırlaştırma işlemleri devam ediyor.

Yapılan bu işlemlerin tüm aşamalarının 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa uygun şekilde gerçekleştirildiğini söyleyen Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, yapılan işlemlerin kayıt altına alındığını da vurguladı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
arda 31 Ocak 2018 08:35

çocuklar okula gidemiyor. lütfen çözüm üretilsin

0 0 Cevap Yaz
Ukab UKABE 30 Ocak 2018 19:53

Elbette güzel bir şey,ancak şehir içindeki başı boş köpekler toplanmalıdır.Zira hayvanlarını koruma adına sokaktaki insanları tehlike altında.Eskisehir sokakları maalesef başı boş sokak köpeklerinden geçilmiyor.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi