Sivrihisar'ın Muska Baklavası tescillendi! Muska Baklavası tarifi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sivrihisar'ın Muska Baklavası tescillendi! Muska Baklavası tarifi
A
a

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine özgü Muska Baklavası tescillendi! Peki muska baklavası nasıl yapılır? Muska Baklavası tarifi haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'in, ‘Çibörek’,’ Met Helvası’ ve ‘Lüle Taşı’ndan sonra 4. Coğrafi Ürün Tescili, Sivrihisar’ın ‘Muska Baklavası’ oldu. 

Sivrihisar Belediyesi tarafından yöresel lezzetlere sahip çıkmak adına Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapılarak, Sivrihisar'a özgü baklavanın coğrafi işaretlemesi gerçekleştirildi. Konuyla ilgili bilgi veren Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ; “Sivrihisar gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bölgemizde yerel miraslarımıza sahip çıkmak adına, Sivrihisar Belediyesi olarak, ilçemizde coğrafi işarete konu olabilecek ürünlerimizin tespiti amacıyla bir çalışma başlatıldı. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında niteliği, ünü ve diğer özellikleriyle ilçemizle özdeşleşmiş ürünlerin tespiti yapıldı. İlk olarak Sivrihisar’ın Muska baklavasının Coğrafi İşaret Tescili ile ilgili başvurusunu gerçekleştirdik. Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanlığına yaptığımız başvuru gerekli incelemenin yapılmasının ardından kabul edildi ve ilçesinin Muska baklavası Sivrihisar'ın ilk, Eskişehir'in 4. coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi” dedi. 

Muska Baklavası nasıl yapılır? Muska Baklavası tarifi

  • Muska Baklava için malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
  • Muska Baklava iç malzemeleri
Dövülmüş ceviz
  • Muska Baklava şerbet malzemeleri
5 bardak su
5 bardak şeker
Limon
  • Muska Baklava üzeri için malzemeleri
250 gram tereyağı
 
Muska Baklava için öncelikle hamurdan başlayalım; Bir kaba yumurtaları, yoğurdu, sıvı yağı, suyu, toz şekeri, tereyağını ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım. Yavai yavaş un ilave edelim ve hamur ele yapışmayacak kıvama getirilir, küçük bezeler halinde ayrılır ve üzerine bez örtüp dinlendirilir. Dinlendirdikten sonra hamur tek tek ince ince açalım. Sonra açtığımız hamuru dört parmak genişliğinde enine ve boyuna kare şeklinde dilimleyelim. Kare şeklindeki hamurların ortasına ceviz koyup üçgen şeklinde kapatalım. Daha sonra üçgen şekli verdiğimiz hamurları tepsiye dizelim. Üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirerek dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarına kadar pişirelim. Şerbet için toz şekeri ve suyu tencereye koyup kaynamaya başladıktan sonra, 5 dakika daha kaynatalım. Pişen baklavamızın üzerine soğuk şerbeti dökelim ve 1-2 saat dinlendirdikten sonra Muska Baklava servise hazır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi