Sivrihisar'da lezzet dolu festival

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sivrihisar'da lezzet dolu festival
A
a

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde düzenlenen 'Meşhur Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali'nde yaklaşık 2 ton pişmiş sucuk dağıtıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı festivalde vatandaşlar, ücretsiz dağıtılan sucuklardan alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
            ESKİŞEHİR'DEN SURİYE'YE 5 TIR YARDIM
Sivrihisar Belediyesi, ‘Dünya’nın merkezinde buluşmak için enfes bir bahanemiz var’ sloganıyla bu yıl ilkini düzenlediği festival ile ilçenin ünlü dövme sucuğunu Türkiye’ye ve dünyaya tanıttı. Eskişehir merkez ve diğer illerden de yoğun katılımın olduğu festivalde vatandaşlar Şadırvan Meydanı'nda kurulan mangalların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sucuk ekmek alabilmek için birbiriyle yarışan vatandaşlar, ilçeyi de gezerek bilgiler aldı. Sanatçı Hüseyin Kağıt'ın verdiği konserde gönüllerince eğlenen 70'den 70'e herkes, kurulan stantlarda yöresel ürünleri tanıdı.

"İlçemizin tarihini ve tatlarını Türkiye'ye tanıtmak için uğraşıyoruz"

Festivalle ilgili düşüncelerini dile getiren Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, katılan herkese teşekkürlerini iletti. Başkan Yüzügüllü, "Bugün Sivrihisarımızda meşhur lezzetlerimizden biri olan dövme sucuğumuzun festivalinin birincisini kutluyoruz. Bugün burada vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Vatandaşlarımızı burada ağırlamaktan dolayı çok mutluluk duyuyoruz. Bilindiği gibi Sivrihisar her şeyiyle, tarihi ve tecrübesi olan bir ilçe. Biz ilçemizin tarihini ve tatlarını Türkiye'ye tanıtmak için uğraşıyoruz. Bugün burada 2 ton civarında bir sucuğun dağıtımını yapıyoruz. Gördüğünüz gibi de çok fazla bir yoğunluk var. 10 binin üzerinde bir misafirimiz var. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp, ikramlarımızı yapacağız. Bu yıl dediğim gibi ilkini düzenliyoruz. Bu ilgiyi büyüterek, Türkiye çapına yazmak için uğraşıyoruz. Onun için de mücadele edeceğiz. Tüm Türkiye'ye Sivrihisar'ı gelip görmeleri ve yemek kültüründen tatmalarını istiyoruz" dedi.

Festivale katılan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata ise, Sivrihisar'ın böyle bir kültürüne sahip çıkmak için gençler olarak buradayız. Bizim bu kültüre sahip çıkıp, Türkiye'ye tanıtmamız gerekiyor. Herkese bu tanıtımda tek tek görev düşüyor" şeklinde konuştu.
Festival, çeşitli etkinliklerin ardından sona erdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Şahin Demirel 6 Şubat 2017 09:03

Sivrihisar'ın meşhur dövme sucuğu.... keşke festivalde dağıtılan sucuk sivrihisar lı kasaplardan alınsaydı , daha anlamlı olabilirdi.

0 0 Cevap Yaz
cihan 5 Şubat 2017 18:16

Sivirihisar'ın ülkemizde tanıtılması için güzel bir etkinlik olmuş...

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi