Siri'ye Kelime-i Şehadet getirtmek için...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Siri'ye Kelime-i Şehadet getirtmek için...
A
a

Apple’n kullanıcı asistanı 'Siri' yeni yapılan kullanıcı lisansı sözleşmesi gereği artık söyleneni tekrar etmeyince bu kez Türk kullanıcılar Siri'ye Kelime-i Şehadet getirtmek için farklı bir yöntem geliştirdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi



Apple’n kullanıcı asistanı 'Siri' yeni yapılan kullanıcı lisansı sözleşmesi gereği artık söyleneni tekrar etmeyince bu kez Türk kullanıcılar Siri'ye Kelime-i Şehadet getirtmek için farklı bir yöntem geliştirdi. 

Apple'n sanal asistan uygulaması olan ve IOS işletim sistemine sahip cihazlarında kullanılabilen ‘Siri’ isimli uygulama kullanıcısının sorularına yanıt veriyor ve telefonunu çeşitli uygulamalarını sesli komut ile kullanabilmesine imkan veriyor. Türkçe olarakta kullanılan Siri’ye ise ülkemizde birçok değişik soru soruluyor. Bunlardan en öne çıkan soruysa sosyal paylaşım ağlarında paylaşım rekorları kıran, "Siri artık Müslüman oldu ya da Siri imana geldi" başlıklı paylaşımlar olurken, iOS işletim sistemi güncellemesi ile kullanıcı lisansı anlaşmasında da değişikliler yaptı.

Bu tür videoların sosyal paylaşım sitelerinde çoğalmasının ardından yapılan değişikliler artık Siri’ye sorduğunuzda "Hey Siri benden sonra söylediklerimi tekrar eder misin?" sorusuna karşılık olarak, "Eğer bana bir tür söz verdireceksen, Son Kullanıcı Lisansı Anlaşması’nın buna izin vermediğini bil" cevabını vermeye başladı. 

Apple’nin yaptığı bu değişiklik sonrası Türk kullanıcılar yeni yöntemler aramaya başladı. Son olarak yapılan değişikliğin ardından bazı kullanıcılar Siri’ye "Söylediklerimi Web’de ara" komutu ile kelime-i şehadet okuyarak Siri’ye Kelime-i Şehadeti tekrarlattı. Kelime-i Şehadeti Siri’ye tekrarlatan kullanıcılar bu anları ise sosyal paylaşım sitesinde paylaşmaya başladılar.  Türk kullanıcılar, Apple’nin Siri’ye karşı aldığı bu önlemi de aşmış oldu.
 
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi