Şimdi onlar Hoca’nın pili bitti derler...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Şimdi onlar Hoca’nın pili bitti derler...
A
a

Büyükşehir Belediye Başkanı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğinde konuşurken mikrofonun pilinin bittiğini öğrendi. O sırada ‘yandaş basını’ anlatan Hoca, “Şimdi onlar Hoca’nın pili bitti derler. Bitmedi bitmedi merak etmeyin” demesi salonu kahkahaya boğdu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri Tasigo Otel’de gazetecilere davet verdi. Büyükerşen törende ‘yandaş basını’ anlatırken mikrofon arızası oldu. Mikrofonun pilinin bittiğini öğrenen Büyükerşen, “Şimdi yarın o bir iki kişi var ya onlar Hoca’nın pili bitti derler. Bitmedi bitmedi merak etmeyin” esprisi salondakileri güldürdü.
 
Büyükerşen, yaşı ile ilgili tartışmalara da şöyle açıklık getirdi: “İşte ara sıra ‘hoca yaşlandı’ diyorsunuz ya. Açık artırmaya çıkaranlar var yaşımı... O yaş hikâyesi doğrudur. Hesap yapıyorlar ya 81, 81... Aslında iki iki buçuk yaş daha fazla söylüyorlar. Benim yaşım tashihli bir yaştır. Yaş büyütmesi yapmışımdır. Sebebine gelince... Nisan 1961 yılında Sakarya gazetesine yazıişleri müdürü bulamaz hale gelmişti patron Abdurrahman Ünügür. Çünkü kim yazı işleri müdürü olsa bir hafta sonra toplu basın mahkemesinde yerini alıyordu. Daha sonra hapse gidiyordu. Yazıişleri müdürü bulamıyorlardı. Bende liseyi bitirip yükseköğretime başlamış bir muhabirdim. Kimse bulunamayınca patron benim müdür olmamı istedi. Nereden nereye geldiniz, bugün yaptığınız gazeteciliğin ne güzel koşullar içinde olduğunu da bilmeniz için söylüyorum. Müdürlük teklif edilince çok sevindim. Bazı avantajları vardı. Bir kere sarı basın kartı sahibi oluyordunuz. O kart olunca evine telefon bağlanıyordu. Telefon ücreti yarı yarıya, uçak yarı yarıya, tren bedavaydı. Evlerde pek telefon yoktu, büyük postaneye giderdik. Yazıişleri müdürü oldum. Öyle bir sansür vardı ki... Gece saat 11.00 Birinci Şube’den polis gelir. Bir yasak getirir size... Muhalefet parti liderlerinin konuşmalarına yasak kararı verilirdi. Gece saat 11’de size yasağı tebliğ ederler. O haberi kullandıysanız çıkarmak zorunda kalırsınız. Orası beyaz çıkar ertesi gün gazetede. Ertesi gün gazeteyi alıp o beyaz alanı gören okur ‘burada çok önemli bir haber vardı. Acaba İsmet Paşa, acaba Osman Bölükbaşı ne dedi’ diye öğrenmek isterler. O dönemde partiler birer teksir makinesi almıştı. Beyanat çoğaltılıp dağıtılırdı. Tebliğ eden polis de Beyaz’ın rahmetli babası Ali Rıza’ydı. Onun için siz yine halinize şükredin ama bir de öyle günler yaşadık. Gazete boş, beyaz çıkmasın diye çünkü ilan kesiliyordu o vakit ‘artık yeter söz milletin’ yazılı bir el bastım gazeteye. Ertesi gün övgü beklerken gazete mühürlendi, biz de mahkemeye sevk edildik. Bir ay kapatıldı. 27 Mayıs sabahı ihtilalden sonra gazete çıkmaya başladı. Yazıişleri müdürü olmam için yaşım tutmadı. İki yaş küçüğüm... Ne yapacağız? Mehmet Barlas’ın kayınpederi de gazeteye çok gelip giderdi... Şimdiki 222’nin olduğu yerdeki kereste fabrikasını çalıştırırlardı. Mahkemeye gidin yaşını büyütün dedi. Böylece iki yaş büyüdüm. Şimdi o yaşımla fazla meraklı olanlara bunu iletin.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Recep 12 Ocak 2018 11:38

Belediyecilik disinda her seyin var. Sehir i bok goturuyor haberi yok bilhassa cevre mahallerde cop adaciklari cocuklar copluklerde oynuyor. Sehir ici trafik bilhassa mesai ve okul giris cikis aman allahim. Saymakla bitmez dedim ya belediyecilik haric her sey var baskan da.

4 1 Cevap Yaz
İş 11 Ocak 2018 21:01

Bize iş lazım . Üretim lazım.Yaşiniz değil. Laf ola kese doldura

3 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi