Şimdi CHP’de ne olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin uzun süredir beklenen İl Kongresi gerçekleşti ve önümüzdeki iki sene boyunca partisini Eskişehir’de Recep Taşel’in yöneteceği ortaya çıktı

25 Şubat 2020 08:57
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Cumhuriyet Halk Partisi’nin uzun süredir beklenen İl Kongresi gerçekleşti ve önümüzdeki iki sene boyunca partisini Eskişehir’de Recep Taşel’in yöneteceği ortaya çıktı. Öncelikle bütün adaylar ve mevzubahis parti için hayırlı olmasını diliyoruz. Sayın Taşel 302 delegenin oyunu alarak, bütün rakiplerinin aldığı toplam oydan bile fazla destek alarak önemli bir başarıya imza attı.
Çok adaylı ve çarşaf listenin yer aldığı seçimleri özlemiştik. CHP’ye yakışan böyle kongreleri, demokratik olgunluk içinde tertip etmek. Adayların hiçbiri bir diğerine kırıcı söz sarf etmedi. Bu durum delegelere de yansıdı ve seçimler demokrasi şöleni gibi geçti. Peki şimdi CHP’de ne olacak? Ne olacağı ortada; delegenin desteğini alan Taşel iki sene boyunca partisini yönetecek. Burada belli belediye başkanlarının bazı adayları desteklemesi çokça eleştirildi. Bu eleştirilere katılmıyorum. Bir kere “Falanca adayı, filanca belediye başkanı destekliyor” diyenlerin kendi desteklediği isimler de başka belediye başkanlarından destek almadı mı? Ortada ayıp bir şey varsa bu karşılıklıdır. Bunun adı seçimdir, kimi kazanır kimi kaybeder. Öncelikle seçilen başkan ve yöneticilerin, ‘Belediye Başkanlarına rağmen’ partilerini yönetemeyecekleri iyice kafalarına yerleşmeli. Belediye başkanları da dikensiz bir gül bahçesinin olamayacağını öğrenmeleri gerekiyor. Neticeleri de biraz daha tevekkülle karşılamaları gerekiyor. Kavga ederlerse kendi partilerine zarar verirler. Reçep Taşel ve mesai arkadaşlarını tebrik ederiz.

Kırımlılara başarılar dileriz

Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü derneğinin 23’üncü Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Yapılan oylama neticesinde Ercan Bozkurt ve çalışma arkadaşları oy birliği ile yeniden seçilmiş oldular. Kendilerine başarılar dileriz. Kırım davası biz Türkler için çok önemli. 1783 yılında kırım ilhak edildiğinden beri Tatarlar büyük zulümler gördüler. Tabii batı Avrupalılar Rusları sevmezler ancak, Türklerden de nefret ederler. Muhtemelen öldürenleri asil Hristiyan, ölenleri de sefil Müslüman olarak görüyorlardır. Yani Türk olduğun vakit, Antarktika’daki fok balıkları kadar bile kıymetin olmuyor. Hoş bizim memlekette de parmaklarıyra 4 işareti yaparak sokaklara fırlayanların, bir kere bile Kırım Tatar davası için sokaklara fırladığını görmedim. Her neyse... Bakın yine konuyu dağıttık. Tehlikeli sulara girdik.  Eskişehir’deki tüm Kırım ve Tatar derneklerine başarılar dileriz. Ercan Bozkurt ve arkadaşlarının da her zaman kent olarak yanlarındayız.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hee 25 Şubat 2020 10:51

şimdi ne olacak belli değilmi baba oğula bağ bağışlamış oğul bir salkım üzüm vermemiş hee valla ne tiyatro, ne opera sahneleri ni gülerek izleyeceğiz

3 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi