Ahmet Ataç 15 02 2024

Simav’In "Kös Oyunu" Artık Kütahya’Nın Kültürel Miras Unsuru

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Simav’In "Kös Oyunu" Artık Kütahya’Nın Kültürel Miras Unsuru
A
a

Simav’In "Kös Oyunu" Artık Kütahya'nın Kültürel Miras Unsuru

Sütiş Eskişehir
Simav’ın Demirci beldesi ve komşu köylerinde geleneksel Türk zeka ve strateji oyunlarından biri olarak oynanan, " Kös oyunu" Kütahya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu ’Kültürel Miras Unsuru’ olarak ilan edildi.
Kütahya Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Kütahya’da köklü bir geçmişe sahip olan geleneksel strateji ve zeka oyunlarından "Kös oyunu" ile ilgili gerçekleştirilen çalışmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Komisyonu tarafından kabul edildiği, Ulusal Envanter Listesi’ne kaydedilerek, Kütahya’nın Kültürel Miras Unsuru olarak ilan edildiği belirtildi.
Açıklamada, "Başta Simav Demirci Belde halkı olmak üzere, çalışmalarımıza katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunarız. " denildi.

“Kös oyunu”
Kütahya’nın Simav ilçesi, Demirci Beldesi ve komşu köylerinde oynanan, geleneksel Türk zeka ve strateji oyunlarından biri olan “Kös oyunu”; Sarıkeçeli ve Karakeçeli yörüklerinden günümüze kadar gelen kültürel bir mirastır.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi