Sigara içenlere 3 şok birden!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sigara içenlere 3 şok birden!
A
a

Sağlık Bakanı Koca, kapalı alan tanımını değiştireceklerini, elektronik sigaranın ülkeye girişini yasaklayacaklarını ve fahri sigara denetçiliğinin getirileceğini açıkladı. Fahri sigara denetçilerinin ceza kesip kesmeyecekleri ise henüz belli değil.

Sütiş Eskişehir
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Sigarayla ilgili yeni bir çalışma var. Kapalı ve açık alan tanımı yönetmelikle yapılabilecek bir düzenleme ama kanunla yapılabilecek birkaç düzenlememiz de olacak. Elektronik sigaranın yasaklanması gibi. Nargilede de bir tütün ürünü aynı kapsamda ele alıyoruz. Elektronik sigara, ülkeye girişi dahil olmak üzere yasaklı hale gelecek. Üzerinde yasal düzenleme çalışması yapıyoruz. Meclise gelecek" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılına başladı. TBMM'de günboyu düzenlenen etkinliklerin ardından 27'nci dönem 3'üncü yasama yılı açılışı dolayısıyla tören salonunda resepsiyon verildi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ev sahipliği yaptığı resepsiyona, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

"Sigara yasağında kapalı alan tanıtımı yeniden şekillenecek"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resepsiyonda sigarayla ilgili yeni bir çalışma olduğunu belirterek, "Kapalı alan tanımını şekillendiriyoruz. En iyi alanların sigara içenlere ayrıldığını, sigara içmeyenlere daha geride alanların verildiğini biliyoruz. İstismar edildiğini görüyoruz. Bununla ilgili bir düzenleme ve yeni bir tanımlama geliyor. Yarı açık ve kapalı alan istismar ediliyor. Yarı açılır-kapanır sistemi de kapalı tanımlayan ama açık alanı da nasıl bir alan olması gerektiğini netleştiren bir yaklaşım olacak." dedi

Fahri denetleyiciler geliyor!

Bakan Koca "Ayrıca vatandaşın da katılımını sağlamak üzere, fahri sigara denetçiliğini getiriyoruz. Ceza kesip-kesemeyecekleri üzerinde çalışıyoruz. Cezalar dahil olmak üzere detaylı çalışıyoruz. Nargilede de bir tütün ürünü aynı kapsamda ele alıyoruz. Elektronik sigara, ülkeye girişi dahil olmak üzere yasaklı hale gelecek. Üzerinde yasal düzenleme çalışması yapıyoruz. Meclise gelecek. Kapalı ve açık alan tanımı yönetmelikle yapılabilecek bir düzenleme, ama kanunla yapılabilecek birkaç düzenlememiz de olacak. Elektronik sigaranın yasaklanması gibi" ifadelerini kullandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Estergon 8 Ekim 2019 21:41

Resmi görevi olmayan kişiye resmi iş veremezsiniz bu anayasa ya aykırıdır son zamanlarda çıkan insan öncelikli olmayan kanunlar insanların canımı sıkmaya başladı

0 0 Cevap Yaz
erolll 2 Ekim 2019 23:36

bakan işi ceza ile çözmek yerine...sigara bırakma hastaneleri açsın , koskoca eskişehirde bir tek doktor var oda şehir hastanesinde....onada randevu almak...ne mümkün :))))

0 2 Cevap Yaz
Özgür 2 Ekim 2019 13:53

Sigara ile mücadele performansınızın %1'ini pahalılıkla mücadele ederken gösterseydiniz keşke. Hem daha az sigara içerdik, hem hayır dua alırdınız

0 5 Cevap Yaz
şevki 2 Ekim 2019 13:18

bana ait özel aracımda sigara içemediğime göre bu araç benim sayılmaz ,elektriğe arka arkaya gelen acımasız zamlar ile yandaş TRT nin paraları bizlerden çıkıyor bütün bunlar nereye kadar gider

0 4 Cevap Yaz
pompeo 2 Ekim 2019 12:40

iyice sacmalamislar .... ama zina suc degil ... 4. Murat bile bitiremedi tütün tiryakiligini ...

0 4 Cevap Yaz
Muharrem 2 Ekim 2019 11:17

Bu ne sacma bir kanun gercekten avrupa bizi kiskanmaya başladi sigara arabada yasak kapali alanda yasak ben 30 senedir hamburgda yasiyorum burda bile arabayi birak cogu mekanlarda bile sigara icmek serbest cok yakinda yatak odalarinada yasak gelir gercekten avrupa ciddi anlamda kiskaniyor neymis efendim arabada cocuklarin sagligini düsünüyormuş o kadar cocuklari düsünüyorsan dogal gazi ucuzlat da kışın cocuklar üşümesin herseye zam yapiyorsunda askeri ücretle emekli maaşina neden zam yapmiyorsun 😡😡😡 hamburgdan slm lar.

0 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi