SİBER FÜZYON MERKEZİ KURULUYOR

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç SİBER FÜZYON MERKEZİ KURULUYOR
A
a

Savunma Teknolojileri ve Mühendislik AŞ (STM), Ankara’da kuracağı Siber Füzyon Merkezi’yle siber saldırı tehditlerini önceden tespit edilebilecek.

Sütiş Eskişehir

Türkiye’nin siber güvenliğinin sağlanmasına yönelik projeler yürüten Savunma Sanayii Müsteşarlığı iştiraki STM Savunma Teknolojileri ve Mühendislik AŞ (STM), bir ilke imza atıyor. STM’nin Ankara’da kuracağı ve dünyada sadece birkaç ülkede bulunan Siber Füzyon Merkezi’yle Türkiye, henüz ortaya çıkmamış siber saldırı tehditlerini önceden tespit edebilecek güce kavuşacak. Merkez, nisan ayında faaliyete geçecek.

STM mühendislerinin geliştirdiği yapay zekâ mekanizmaları, siber saldırıları gerçekleşmeden önce haber verecek. Böylece sistem otomatik olarak savunmaya geçecek.

STM Siber Füzyon Merkezi’nde, siber güvenlik uzmanlarının yanı sıra büyük veri, veri bilimi, istatistik, matematik, doğal dil işleme, görüntü ve ses işleme gibi farklı disiplinlerden uzmanlar da görev alacak. STM Genel Müdürü Davut Yılmaz, Siber Füzyon Merkezi’nin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı:

“Fizikteki füzyonun siber uzaya uyarlanmış versiyonu olan siber füzyon, yeni nesil siber savunma konsepti olarak tanımlanabilir. Klasik siber güvenlik konsepti, gözetleme ve saldırı olduğu anda, eğer tespit edebilirse engellemeye çalışmaktır. Yani veri tabanında olmayan yeni tehditlere karşı etkisizdir.

Yeni nesil konsept ise pek çok kaynaktan gelen verileri yapay zekâ mekanizmaları ile füzyona tabi tutarak saldırı gerçekleşmeden saldırıdan haberdar olmaya, saldırının karakteristiğine göre savunma operasyonunu otomatik olarak kurgulamaya ve saldırı gerçekleştiği anda da saldırıyı püskürtmeye dayalı, çok katmanlı, çok disiplinli bir çözüm olup şu anda çok az sayıdaki gelişmiş ülke tarafından kullanılmakta.

Mühendislerimiz tarafından özgün olarak geliştirilen bu inovatif ve oldukça etkili sistemin, ülkemiz için çok faydalı olacağını düşünüyorum.”

Kaynak : Habertürk
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi