Ahmet Ataç 15 02 2024

Seyitgazi turizmde ilerliyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Seyitgazi turizmde ilerliyor
A
a

140 ülkede gençlere uygulanan Uluslararası Ödül Programının eğitimi bu hafta sonu Seyitgazi Çukurca Köyü’nde bölgenin tarihi ve kültürel dokusu içerisindeki Midas Han Otel’de gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Valiliğince, Seyitgazi Kaymakamlığı ve Seyitgazi Belediyesi’nin de katkılarıyla Bilecik-Bursa-Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) destekli Seyitgazi Bölgesi Turizminin Geliştirilmesi adlı proje bölgeye katkıda bulunmaya ve Seyitgazi’ye uluslararası anlamda da büyük bir ivme kazandırmaya devam ediyor. Antalya, Mersin, Bursa, İstanbul, Ankara, Erzurum ve Kocaeli illerinden gelen öğretmenler 140 ülkede uygulanan Edinburgh Dükü Uluslararası Ödülü Programı (The Duke of Edinburgh’s International Award/DoEIA-TR) kapsamında Frig Vadisinde konakladılar. Farklı illerden gelen öğretmenler program kapsamında öğrencilerine doğada yaşam becerileri kazandırabilmek amacıyla DoEIA-TR Macera ve Keşif Gözetmeni Eğitimi aldılar. Ayrıca bu süre içerisinde uluslararası patika işaretli Antik Frig yolunda yürüyüş yapıp, hafta sonu Seyitgazi İlçesi’ nin Çukurca Köyü Midas Han’da konakladılar.

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı bünyesinde uygulanan Ödül Programı, 14 ile 24 yaşları arasındaki tüm gençlerin katılabileceği heyecanlı bir kişisel gelişim programı olarak biliniyor. Programın amacı gençleri, kendi hayatlarında, yaşadıkları toplumda ve dünyada bir fark oluşturmalarını sağlayacak yaşam becerileri ile donatmak. Dünyada 8 milyonu aşkın genç Ödül Programına katılmış, ülkemizde ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulama onayı bulunan program çerçevesinde 2003 yılından günümüze 5bini aşkın genç Ödül Programını tamamladı.

Program, gençlere farklı bakış açıları ile sağlıklı yaşam becerileri kazandırmayı amaçlıyor Ayrıca, iş hayatına hazırlanma, öz-yönetim, kendini tanıma ve duygusal gelişim, toplumsal sorumlulukların farkında olma ve gönüllülük ruhu, yeni insanlarla tanışma, kendi motivasyonunu sağlama, kendine güven, girişimcilik, zamanını yönetebilme yeteneği kazandırıyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi