Seyitgazi tarihi evleri gün yüzüne çıkıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Seyitgazi tarihi evleri gün yüzüne çıkıyor
A
a

Eskişehir'in en köklü ilçelerinden birisi olan birçok medeniyete ev sahipliği yapan Seyitgazi'de tarihi yapılar bir bir gün yüzüne çıkıyor

Sütiş Eskişehir
Seyitgazi Belediyesi bir kültürel değeri daha kent kültürüne kazandırıyor. Seyitgazi Belediyesi ile Eskişehir Teknik Üniversitesi arasında yapılan protokolle 11 tarihi ev daha restore ediliyor.
Seyitgazi'de tarihe ışık tutan yapıları ayağa kaldırarak sosyal hayata yeniden kazandırmak için çalışmalara devam edildiğini belirten Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın,  "Köklü bir geçmişe sahip olan her yanı tarih kokan ilçemizde gerçekleştirdiğimiz restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları ile ilçemizde tarihi dokuya sahip çıkıyoruz. Bu kapsamda son olarak Seyitgazi Tarihi Battal Gazi evlerini turizme kazandırmak ve kültürel mirasa katkı sağlamak adına restorasyon ve iyileştirme çalışmalarına başladık. Geçmişten gelen değerlerimizi geleceğe daha sağlıklı bir şekilde taşıyarak ilçemizi cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ESES 19 Mart 2019 13:17

UĞUR TEPE BAŞKAN

0 0 Cevap Yaz
Doğa Sever 19 Mart 2019 00:17

Darısı ; Cittaslow adayı Seyitgazi ilçesinde ; yıllardır restorasyon bekleyen Develik Han ve Seyitgazi Kervansarayının başına!

0 0 Cevap Yaz
hikmet çetin 18 Mart 2019 17:40

Tarihi değeri olan ve Seyitgazili hemen herkesin hatırası bulunan ortaokulu yıkıp yerine tuvalet yaptı.Ayrıca Atatürk heykeli olan meydanda zemin indili bindili.Kimi yeri toprak kimi yeri çeşitli taş.Bunları bile doğru dürüst yapamayan bir belediye kalkmış son anda evlerin restorasyonuna başlamış.Çok geç artık.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi