Sevinç Gediktaş ADT Müdürü oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sevinç Gediktaş ADT Müdürü oldu
A
a

Adana Devlet Tiyatrosu(ADT) Müdürlüğü görevine Sevinç Gediktaş atandı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Adana Devlet Tiyatrosu’nda 3 yıldır müdürlük görevini üstlenen N. Efe Ünsal'ın yerine Adana Devlet Tiyatrosu oyuncusu Sevinç Gediktaş atandı.

Sevinç Gediktaş 1970 yılında Eskişehir'de doğdu. 1992 -1993 öğretim yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Oyunculuğu bölümünden mezun olarak aynı kurumda araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1997'de üniversiteden ayrılarak Konya Devlet Tiyatrosunda Sanatçı ve reji asistanı olarak Nalınlar, Tamirci, Keşanlı Ali Destanı, Çıkmaz Sokak Çocukları, Rumuz Goncagül, Atinalı Timon, Kaktüs Çiçeği, Soyut Padişah, Yedekçi, Yerma, Ana Hanım Kız Hanım, Eşeğin Gölgesi, Ellerimin Arasındaki Hayat, Babaannem Yüz Yaşında, Ziyaretçi, Beyaz, Kırkından Sonra, Kısmet, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Ahu Zelha, Define Adası, Fadik Kız, Macun Hokkası, Muammer Muammer, India Bankası (Yönetmen Yardımcısı) adlı oyunlarda çalıştı. 

1998- 1999 yılında da Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuarında öğretim görevlisi, 2001-2002 tiyatro sezonunda Konya Devlet Tiyatrosu’nda, 2006-2007 sezonunda Adana Devlet Tiyatrosu’nda Sanatsal İşlerden sorumlu müdür yardımcılığı görevini üstlendi. 13. ve 15. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde “Kırkından Sonra” ve “Macun Hokkası” adlı oyunlarla “En iyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü. 

Sevinç Gedik evli ve 2 çocuk annesi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi